O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Slow food? Da, novi trend i filozofija življenja

1/1
Slow food? Da, novi trend i filozofija življenja
Slow food? Da, novi trend i filozofija življenja
Objavljeno: 07-03-2015

OTOČAC -  U sljedeći četvrtak, 12. ožujka, s početkom u 14 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Karlovac, Kralja Tomislava 19b, održat će se prezentacija prehrambenog i gastronomskog pokreta SLOW FOOD.

Slow Food je međunarodna neprofitna gastronomska i ekološka organizacija, osnovana 1986. godine kao reakcija na širenje fast food kulture i brzog načina života. Organizacija djeluje na mijenjanju načina na koji se danas hrana konzumira i proizvodi, odnosno na očuvanju lokalne gastro tradicije i lokalne proizvodnje hrane i njene izvornosti. Domaće, autohtono i zdravo su osnovne smjernice koje Slow Food promiče, a proizvođači i ugostitelji koji primjenjuju vrijednosti ove organizacije koriste  poznati logo u obliku puža.

Prezentaciju će održati Marijana Cvijetić Piršić i Vjeran Piršić, predstavnici Conviniuma Liburnija (područje sjevernog i srednjeg Jadrana), koji će pojasniti prednosti Slow Food sustava proizvodnje hrane i gastronomije.

Prezentacija je namijenjena turističko ugostiteljskom sektoru i malim proizvođačima prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda koji svoju proizvodnju temelje na ekologiji, tradiciji i održivom razvoju.

Sudjelovanje na prezentaciji je besplatno, a zainteresirane subjekte molimo da sudjelovanje prijave do 10. ožujka, na telefon 047/612 111 ili e-mail: vsecen@hgk.hr

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!