O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Zvonar crkve Notre-Dame. Zvonar ili vikar?

1/1
Zvonar crkve Notre-Dame. Zvonar ili vikar?
Zvonar crkve Notre-Dame. Zvonar ili vikar?
Objavljeno: 14-01-2015

OTOČAC – Za blagdan svetih Fabijana i Sebastijana u Otočcu će biti svakakvih događanja, ponajviše vjerskih, a kako i ne će, ta nije li to poznati gačanski blagdan, no bit će i onih koji su posve druge prirode, poput n. pr. predstavljanja knjiga.

Eto, ovoga petka, 16. siječnja, će u Gackomu pučkom otvorenom učilištu u 19 sati, nakon mise, biti predstavljena jedna knjiga don Anđelka Kaćunka. A kad je don Anđelko u pitanju, odmah je to nešto posve neobično, ili barem drugačije, nekako posebno, baš kakav je i sam autor.

A o kakvoj knjizi se radi? Naslov joj je za dlaku sličan romanu Victora Hugoa „Zvonar crkve Notre-Dame“, doduše ne zove se tako već „Vikar crkve Notre-Dame“, odnosno „Vikar crkve naše Gospe“.

E sad, kad je već naslov dovoljno intrigantan, i samo predstavljanje će biti neuobičajeno. Iako se radi o autorovim propovijedima skupljenih i zapisanih kroz nekoliko godina propovijedanja, autor je htio da predstavljanje bude lišeno teološkog pristupa i da bude posve - laičko. I bit će. Don Anđelka je zaintrigiralo kako će se to laici, a to su prvenstveno predstavljači dr. Jasminka Brala Mudrovčić i Milan Kranjčević, snaći u takvoj temi. A za svaki slučaj tu je i mr. Marinko Miličević, biskupijski kancelar, koji treba obraniti teološku ozbiljnost djela.

Ne treba se bojati da će biti dosadno, autor i predstavljači jamče da će biti nadasve zanimljivo i neobično. Bilo bi šteta propustiti ovakav događaj jer tko zna hoće li se ovako nešto ikada ponoviti.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom