O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Donjem Lapcu započelo provođenje preventivnog projekta „Siguran lov“

1/2
U Donjem Lapcu započelo provođenje preventivnog projekta „Siguran lov“
U Donjem Lapcu započelo provođenje preventivnog projekta „Siguran lov“U Donjem Lapcu započelo provođenje preventivnog projekta „Siguran lov“
Objavljeno: 13-12-2014

Dana 11. prosinca 2014. godine u prostorijama LD „Ozeblin“ Donji Lapac, na inicijativu Policijske postaje Donji Lapac održan je koordinacijski radni sastanak na kojem su uz predstavnike Policjske postaje Donji Lapac prisustvovali predstavnici  LD „Ozeblin“ i Vijeća za prevenciju općine Donji Lapac.

Na sastanku je dogovoreno provođenje aktivnosti vezanih za preventivni projekt  „Siguran lov“, koji ima za cilj sigurno i pravilno postupanje u lovu,  senzibiliziranje lovaca o protupravnom ponašanju u lovu, podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, sprječavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva, senzibiliziranje o posljedicama koje prijete u minski sumnjivim područjima te smanjenje broja prometnih nesreća zbog naleta vozila na divljač.

Načelnik Policijske postaje Donji Lapac gospodin Goran Jurković upoznao je sudionike sastanka s pojmom i obilježjima nezakonitog lova, najčešće ugroženim vrstama divljači, taktikom suzbijanja nezakonitog lova, lovnom dokumentacijom i mogućom zlouporabom iste, ulogom policije, lovočuvara, lovačkih udruga i lovne inspekcije u suzbijanju  nezakonitog lova. 

Posebno se osvrnuo na sigurno rukovanje vatrenim oružjem i posljedicama kršenja odredbi Zakona o oružju.

Imajući u vidu činjenicu blizine državne granice, naglasio je važnost poštivanja odredbi Zakona o nadzoru državne granice i Pravilnika o načinu lova u graničnom pojasu, kojim je propisana obaveza najave lova u graničnom pojasu, kao i način unosa i iznosa oružja u Republiku Hrvatsku od strane stranih državljana i lov stranih državljana.

Inicijativu provođenja preventivnog projekta "Siguran lov" pohvalio je i podržao predsjednik LD "Ozeblin" Donji Lapac, gospodin Boris Mrđa, koji je istaknuo dosadašnju dobru suradnju s Policijskom postajom Donji Lapac.

Na kraju radnog sastanka učesnicima su podijeljeni prigodni letci koje je osmislila Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s Lovačkim savezom Ličko-senjske županije, u čemu je tiskanjem letaka učestvovalo i Vijeće za prevenciju općine Donji Lapac, a na kojima su istaknuta najosnovnija pravila ponašanja u lovu i izvan lova, postupanje u skladu sa lovnom etikom, te u skladu sa zakonskim propisima Republike Hrvatske.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!