O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

LAG Lika - o ruralnom razvoju

1/1
LAG Lika - o ruralnom razvoju
LAG Lika - o ruralnom razvoju
Objavljeno: 05-12-2014

GOSPIĆ – LAG Lika u Gospiću organizira konferenciju pod nazivom „Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. – izazovi i moguće opasnosti u provođenju“.

Cilj ove konferencije je upozoriti na trenutne prepreke s kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači, poglavito prerađivači. Naime, njihov rad je reguliran (pre)brojnim pravilnicima kojima oni veoma teško mogu udovoljiti, a to je prava opasnost i prijetnja zatvaranja postojećih proizvodnih pogona i odustajanja potencijalnih novih poduzetnika u ovom sektoru. Ako bi nastupile naznačene posljedice, egzistencija poljoprivrednih proizvođača i prerađivača bi bila dovedena u pitanje, naravno i njihov opstanak, posljedično i devastacija ruralnih prostora. Kao glavna prijetnja će biti niska iskoristivost sredstava EU fondova, posebice Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ova konferencija će biti održana 10. prosinca u 11 sati u KIC-u u Gospiću, Budačka 12.

Prijave zainteresiranih mogu se uputiti el. poštom na lag-lika@lag-lika.hr, odnosno na telefon 658-468, t. j. na mobifon 098/ 941-0265.

 

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!