O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hotelijeri, ugostitelji, nautičari i agencije - u Novalji

1/1
Hotelijeri, ugostitelji, nautičari i agencije - u Novalji
Hotelijeri, ugostitelji, nautičari i agencije - u Novalji
Objavljeno: 05-12-2014

OTOČAC - Strukovna grupa hotelijera i ugostitelja, nautičkog turizma i putničkih agencija Županijske komore Otočac poziva članove na proširenu 8. sjednicu Strukovne grupe, koja će biti održana 9. prosinca (utorak) s početkom u 11 sati, u dvorani Hotela Liburnija u Novalji, Priobalno šetalište hrvatskih mornara bb.

Na ovoj sjednici će biti razmatrani rezultati ovogodišnje turističke sezone u periodu siječanj – listopad, naravno na području Ličko-senjske županije.

Također će biti govora o ulozi malih obiteljskih turističkih agencija kroz specijalizaciju za recepcijske i servisne usluge „raspršenog smještaja“ – difuzni hotel, o ruralnim resortima i agroturističkim zadrugama.

Zbog interesa turističkih poslenika sjednici će nazočiti predstavnici turističke inspekcije i carinske inspekcije. Bit će to prigoda postavljati pitanja, rješavati nedoumice i dobiti odgovore kako poboljšati praksu a da represija bude čim manja.

Bit će također predstavljen europski projekt Core VET, koji govori o mogućnosti strukovnog usavršavanja za nekvalificirane i polukvalificirane radnike u turizmu.

Jednako tako zanimljivo će biti poslušati i o pripremama za turističku sezonu povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenjem troškova i podizanjem kvalitete kroz jednostavna i pristupačna tehnološka rješenja, kao i mogućnosti sufinanciranja FZOEU i o ostalima mogućnostima financiranja poduzetnika u turizmu.

Na kraju će biti prezentiran Program zaštite objekata kod lošeg ponašanja gostiju.

Sjednici će se kao sugovornici pridružiti Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja HGK, Toni Borović, turistički inspektor Službe turističke inspekcije - Područne jedinice Rijeka, Ispostava Pag, Silvano Cvitanović, predstojnik Carinske uprave Gospić, te Martina Šurina, profesorica na Hotelijersko-turističkoj školi Zagreb, predstavnici tvrtke Darsonik d.o.o. te Vlatko Raić, predstavnik tvrtke Adriatik Security d.o.o.

Obilje tema, zanimljivih svakako svakomu tko se bavi turističkom djelatnošću.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!