O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

„Obrazovanje jednakih mogućnosti II“ - pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju osiguravanjem pomoćnika u nastavi

1/1
„Obrazovanje jednakih mogućnosti II“ -  pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju osiguravanjem pomoćnika u nastavi
„Obrazovanje jednakih mogućnosti II“ -  pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju osiguravanjem pomoćnika u nastavi
Objavljeno: 16-09-2021

GOSPIĆ - Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava župan Ličko-senjske županije potpisao je u utorak s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.902.675,60 kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava 1.807.541,82 kuna, a Ličko-senjska županija sudjeluje s pet posto ( 95.113,78 kuna).

Razdoblje provedbe Projekta je od 16. kolovoza ove do 16. kolovoza naredne godine.

Partneri u projektu je 13 škola i to: OŠ Karlobag, OŠ PL. Jezera, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ Perušić, OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Kralja Tomislava, Udbina; OŠ Donji Lapac, OŠ A. G. Matoša Novalja, OŠ S.S. Kranjčevića Senj, OŠ dr. Franje Tuđmana Korenica, Strukovna škola Gospić, Srednja škola Pl. Jezera i Srednja škola P. Rittera Vitezovića u Senju.

Cilj projekta je pružiti potporu uključivanju 42 učenika s teškoćama u razvoju, angažiranjem 42 pomoćnika u nastavi, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje obrazovnih mogućnosti učenika, stjecanja znanja i vještina, a radi uspješnije socijalizacije i integracije.

Početkom ove školske godine angažirano je 36 pomoćnika za 36 učenika, a tri osobe trenutno pohađaju edukaciju te se očekuje njihovo uključivanje u radu sa učenicima od 20. rujna ove godine – priopćava Upravni odjel za poslovne župana.

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!