O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kogeneracijska elektrana BE – TO Brinje ide prema svome dovršetku

1/2
Kogeneracijska elektrana BE – TO Brinje ide prema svome dovršetku
Kogeneracijska elektrana BE – TO Brinje ide prema svome dovršetkuKogeneracijska elektrana BE – TO Brinje ide prema svome dovršetku
Objavljeno: 29-10-2020

BRINJE - Pet mjeseci od početka radova na ravnanju terena za buduću kogeneracijsku elektranu na biomasu BE-TO Brinje, ukupne električne snage 5,7 MWel i 10 MWt toplinske snage, ukupne vrijednosti 18.500.000 eura,  krajnji obrisi se polako naziru.

Nakon što su građevinari poravnali i počistili teren pri čemu je razbijeno i prebačeno cca. 10.000 m3 kamena, glavni izvođač Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja pristupio je montaži strojarskog dijela opreme. Pri tome je uspješno izvršeno dovoženje i dizanje najtežeg dijela kotlovskog postrojenja, modula pregrijača ukupne težine 60 t i dužine 22 m za što je korištena 350 t dizalica uz pomoć dvije manje dizalice.

Trenutni radovi obuhvaćaju radove na zatvaranju glavne zgrade kogeneracijske elektrane kako bi se mogli nastaviti unutrašnji radovi prije kiše i snijega. Strojarski radovi se nastavljaju na kotlovskom postrojenju za koje se očekuje obavljanje tlačne probe u prvom tjednu studenog.

Građevinski radovi napreduju planiranom dinamikom, pri čemu se trenutno radi na vanjskim instalacijama vodovoda i struje, kao i unutarnjim finim radovima.

Planirani završetak svih radova je travanj 2021. godine, kada bi se elektrana trebala spojiti na elektroenergetsku mrežu te početi predavati prve megawate u mrežu.

OB/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!