O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Održivo zbrinjavanje otpadaka hrane u hotelu Jezero

1/1
Održivo zbrinjavanje otpadaka hrane u hotelu Jezero
Održivo zbrinjavanje otpadaka hrane u hotelu Jezero
Objavljeno: 24-10-2020

PLITVIČKA JEZERA - Otpad od hrane veliki je izazov današnjice. Zbog njegove ogromne količine, ali i iskorištavanja tla, vode i energije u svrhu proizvodnje prekomjerne količine hrane, naš je otisak na planet izuzetno velik, a analize ukazuju da je čak 70 posto biološke raznolikosti izgubljeno krčenjem prirodnih staništa kako bi se prenamijenila u poljoprivredna zemljišta.

Hrvatska, nažalost, ne zaostaje za globalnim podacima. Godišnje bacamo oko 400.000 tona hrane, dajući svoj doprinos europskim brojkama koje su na oko vrtoglavih 90 milijuna tona. Za proizvodnju, distribuciju i skladištenje hrane troše se prirodni resursi. Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF prepoznala je otpad od hrane kao jedan od iznimno važnih programa svoga rada, s ciljem smanjenja pritiska koji čovječanstvo stavlja na naš planet te je upravo iz tog razloga zajedno s hotelom Jezero Nacionalnog parka Plitvička jezera udružila snage u projektu smanjenja otpada od hrane – ističu u NP Plitvička jezera.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom