O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Avanturistički klub Annapurna ponovno na Alpama

1/5
Avanturistički klub Annapurna ponovno na Alpama
Avanturistički klub Annapurna ponovno na Alpama Avanturistički klub Annapurna ponovno na Alpama Avanturistički klub Annapurna ponovno na Alpama Avanturistički klub Annapurna ponovno na Alpama Avanturistički klub Annapurna ponovno na Alpama
Objavljeno: 08-06-2020

OTOČAC - Nakon neprespavane noći, u 4:00 sata ujutro, Stipe Piršljin i Milan Krznarić iz Avanturističkog kluba Annapurna krenuli su na Alpe.

Ovog puta bio je alpinistički izazov vrh Storžić, najviši vrh u zapadnom dijelu Kamniško-savinjskih Alpi. Postoje više smjerova otkuda alpinisti i planinari dolaze do vrha, a svi oni pružaju lijepu panoramu na okolna mjesta i vrhove drugih područja Alpi. Milan i Stipe penjali su Kramarijev smjer ocjenjen težinom IV / I-II, u dužini od 615 metara, te su nastavili dalje planinarskom Škarjevom stazom koja vodi do vrha. Na tom putu se nalaze opasni detalji osigurani klinovima i sajlom (via ferata).

Cijeli uspon do vrha je pratila magla, a spuštanjem prema Domu Podstoržićem vidljivost se povećavala i Alpe su otkrivale svoju ljepotu. U Domu su, navode Stipe i Milan probali odlične štrukle od skute i borovnica, to je slovenska tradicionalna hrana, vrlo česta delicija u slovenskim planinarskim domovima.
Milan i Stipe su popeli do vrha i spustili se do Doma u ukupnom trajanju od 5:30 sati, a vrijedi i napomenuti kako je inače samo za uspon u prosjeku potrebno 4 sata, što govori kako su itekako spremni za njihove buduće ekspedicije.

Fotografije: M.Krznarić / S. Piršljin

KM / PS 

Podijeli novost na društvenim mrežama!