O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hrvatskoj prenamjena dodatnih 120 milijuna kuna za poljoprivredu

1/1
Hrvatskoj prenamjena dodatnih 120 milijuna kuna za poljoprivredu
Hrvatskoj prenamjena dodatnih 120 milijuna kuna za poljoprivredu
Objavljeno: 09-05-2020

OTOČAC - Europska komisija je na zahtjev Republike Hrvatske 5. svibnja 2020. godine donijela odluku kojom je omogućena dodatna prenamjena sredstava osiguranih u Europskom poljoprivrednom fondu za ruralni razvoj (EPFRR)  u vrijednosti 120 milijuna kuna, za potrebe nadoknade gubitka dohotka poljoprivrednika kroz mjeru izravnih plaćanja. A sve to kako bi se osigurala likvidnost u sektoru poljoprivrede i pokrili gubitci u poslovanju poljoprivrednika u uvjetima izvanrednog stanja izazvanog širenjem epidemije korone u ovoj godini – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

Hrvatska je tako za ovu godinu osigurala poljoprivrednicima dodatnih 120 milijuna kuna iz EPFRR za izravna plaćanja, što je ukupno 42,2 milijuna eura ili oko 315 milijuna kuna koje se za potrebe izravnih plaćanja prebacuju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

S obzirom da je Europska komisija povećala postotak za avansnu isplatu izravnih plaćanja zaovu godinu do 70 posto, veliki dio osiguranih EU sredstava za izravna plaćanja biti će isplaćen poljoprivrednicima već u studenom ove godine. Odobrena je i isplata avansa do 85 posto za potporu mjera u okviru ruralnog razvoja povezanih s površinom i životinjama, a predujmovi će se moći isplaćivati nakon provedenih administrativnih kontrola te prije obavljenih kontrola na terenu, a koje su ovim uredbama dodatno ublažene uslijed otežane provedbe zbog uvedenih ograničenja u kretanju.

 

M.K.

 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!