O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Šest mjera HAMAG-BICRO-a

1/1
Šest mjera HAMAG-BICRO-a
Šest mjera HAMAG-BICRO-a
Objavljeno: 01-04-2020

OTOČAC - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvom poljoprivrede, provodi šest novih mjera namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.

U te mjere spadaju:

-Moratorij na sve rate ESIF Mikro i Malih zajmova te Mikro i Malih zajmova za ruralni razvoj do 31. prosinca 2020. te prolongat otplate ili roka korištenja kredita za koje je izdano jamstvo. Navedene mjere utječu na očuvanje likvidnosti mikro, malih i srednjih poduzetnika osiguravajući im stabilnost i kontinuitet poslovanja.  

-Povećanje alokacije za financijski instrument ESIF Mikro zajmovi za obrtna sredstva namijenjena mikro i malim poduzetnicima (1.000-25.000 eura; poček 12 mjeseci; smanjenje kamata na 0,5 – 0,75 – 1 posto, ovisno o indeksu razvijenosti).

-Smanjenje kamatnih stopa na investicijske kredite ESIF Mikro i Mali zajmovi, s 30 posto udjelom obrtnih sredstava, na 0,1 - 0,25 -0,5  posto.

-Povećanje maksimalne stope jamstva za ESIF pojedinačna jamstva za kredite za obrtna sredstva sa 65 na 80 poto glavnice kredita (jamčeni krediti iznos jamstva 150.000 - 1.000.000 eura) putem 17 financijskih institucija.

-Uspostava novog financijskog instrumenta „COVID-19 krediti ili zajmovi“ za obrtna sredstva za male i srednje poduzetnike.

-Uspostavljanjem novog financijskog instrumenta Mikro zajam za ruralni razvoj za obrtna sredstva osigurava se dodatna likvidnost subjektima maloga gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru uz bržu i jednostavniju obradu, poček i nižu kamatnu stopu.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!