O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

'Isposnički borci za ljudska prava' i razne udruge za zaštitu žena ne raščišćavaju ruševine Zagreba; to su ostavili policiji, vatrogascima

1/1
 'Isposnički borci za ljudska prava' i razne udruge za zaštitu žena ne raščišćavaju ruševine Zagreba; to su ostavili policiji, vatrogascima
 'Isposnički borci za ljudska prava' i razne udruge za zaštitu žena ne raščišćavaju ruševine Zagreba; to su ostavili policiji, vatrogascima
Objavljeno: 26-03-2020

Neizlječivi virus, najrazorniji potres u zadnjih 140 godina i u isto vrijeme, snijeg na pragu travnja! Dobrodošli u Zagreb u proljeće 2020. godine!

Što je još na meniju horora ostalo: nuklearka Krško koja leti u zrak i pad meteora? Svo drugo zlo ovog svijeta već imamo, a rat je bio praktički jučer! Pa ipak, život prkosi ovom koktelu užasa i uz svu muku pokazuje: da, pobijedit ćemo na kraju kao i uvijek! Za utjehu, podizanje ponosa i samopouzdanja zaduženi su naši vječni heroji: hrvatska vojska, hrvatska policija, hrvatski vatrogasci, iznad svega naši liječnici i strašni anđeli čuvari ovoga grada : Bad Blu Boysi! I uvijek je više - manje tako i uvijek više - manje zaboravimo na taj raspored i uvijek nađemo neko drugo zlatno tele kojemu se klanjamo čim zlo prođe. Možemo li prekinuti niz zabluda nakon ovog jezivog iskustva?

(…)

Na prve znakove do sada nepoznatog zla, sjajno je reagirao Pavle Kalinić i Zagrebački ured za hitne situacije kojemu je on na čelu, a s kojim su se zluradi mediji godinama ismijavali. Taj je pak ured u ovoj epidemiji bio ono što su naši dragovoljci bili Hrvatskoj za vrijeme srbijanske agresije. Prva i kapitalna ruka pomoći, odvažnosti, organizacije i logistike. Ubrzo se snašla i policija, tu su redovito spremni vatrogasci kao i Luka Modrić sveukupnog hrvatskog zdravstva: Vili Beroš. Čovjek koji danas otvoreno govori da je i u ovoj situaciji proradila peta kolona! Hoćemo li doznati njihova imena, hoćemo li ih vidjeti s lisicama na rukama, prije negoli krenu dalje?

Da nismo tako šlampavi kakvi jesmo, naročito mi Hrvati koji ne pamtimo dalje od tri dana, zamrznuli bismo sliku Beroša, Capaka i gospođe Markotić i zatražili od ove i svake druge vlasti: ovako vam moraju izgledati, ovako moraju biti upućeni, ministri, zastupnici u Saboru, gradonačelnici, pomoćnici ministara - u riječ kompletna javna uprava. Upućeno, pristojno, kulturno, odvažno, skromno, spremno na sva pitanja, iznad svega odgovorno. Dajte nam sutra takve ministre, zastupnike, gradonačelnike, a ne uhljebe kojima vraćate tko zna kakve usluge i povjerovat ću da možemo biti kao Švicarska.

(…)

Generalno govoreći, politika sjajno brodi ovom krizom kakva nas nikada nije zadesila, a tek ćemo vidjeti hoće li politika izvući prave zaključke iz ovog užasa. Najprije glede vrednota koje su izbile u prvi plan. Kao što će reći Petar Vlahov ovih dana; da vidim nekoga tko će sutra jednu riječ prijekorno spomenuti glede hrvatske vojske i policije! Da čujem još nekoga da nam hrvatska vojska ne treba!

I doista, nisu razglašene liderice udruga za zaštitu ženskih prava, niti tobože isposnički borci za ljudska prava, raščišćavali ruševine da bi došli do ranjene 15-godišnje djevojke koja je, nažalost, preminula, nego hrvatska vojska i policija. Nisam vidio aktiviste ''Zagreb je naš'' da čiste ruševine, niti nose inkubatore s novorođenom djecom iz Petrove! Niti da čiste ruševine! To ste ostavili hrvatskoj vojsci, hrvatskoj policiji, hrvatskim vatrogascima i Bad Blue Boysima!  Naime, ta činjenica da more nevladinih udruga zaduženih za ljudska prava nije za vidjeti u ovom užasu, traži sutra adekvatnu reakciju. Ako su to nevladine organizacije koje opstoje jer postoji javni interes, onda se mora reći da većeg i boljeg javnog interesa i za njihovim angažmanom od ovoga nije bilo. Ali, ponavljam; nisu te vedete ljudskih prava izvlačile trudnice iz Petrove! Niti Radnička fronta! Nego Bad Blue Boysi! Kakva slika!

Kako je Austrija izbacila Sorosa i njegovo 'Otvoreno društvo'

Prava vojska nevladinih aktivista i antifa koji na dnevnoj bazi teroriziraju ovo društvo sugerirajući što je naš javni interes, u zemlju su propali u trenutku kada ta zemlja vapi za pomoći, ljudskim držanjem i ispomoći svake vrste. Mislim da tu sliku valja zapamtiti i od sutra se prema tim kulisama ljudskih prava ponijeti onako kako to zaslužuju. Austrija je neki dan izbacila Georga Sorosa  i njegovo ''Otvoreno društvo'' iz svoje zemlje. Dali su im 24 sata da napuste zemlju, ili će biti suočeni s tužbama za potkopavanje demokratskog austrijskog društva. Tako to rade odvažni i  oni svjesni prijelomnih vremena. A ovo su bez daljnjega prijelomna vremena i tko to ne razumije, taj, nažalost, ništa ne razumije.

(…)

 

T. Dujmović/Direktno.hr

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!