O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

ESIF krediti za rast i razvoj

1/1
ESIF krediti za rast i razvoj
ESIF krediti za rast i razvoj
Objavljeno: 25-03-2020

OTOČAC – U svoj ovoj neizvjesnosti uzrokovanih koronom, nekako ispod radara prolaze povoljni ESIF krediti za razvoj i rast. A oni su namijenjeni malima i srednjima poduzetnicima koji posluju na teritoriju Hrvatske najmanje 2 godine prije podnošenja zahtjeva za kredit i koji planiraju ulaganja u prihvatljivim sektorima.

Ovi krediti se mogu koristiti kao osnovna sredstva u dugotrajnu materijalnu imovinu, u dugotrajnu nematerijalnu imovinu i za obrtna sredstva.

Jedan kredit sastoji se od sredstava iz izvora ESIF-a i od sredstava iz izvora poslovne banke u omjeru 50 : 50. Dio kredita iz izvora ESIF-a može biti u kunama ili u kunama uz EUR valutnu klauzulu, dok se dio kredita iz izvora poslovne banke odobrava u kunama uz EUR valutnu klauzulu. Poduzetnik mora osigurati vlastiti udjel u kreditu u iznosu od najmanje 15 posto iznosa investicije bez PDV-a.

Iznos kredita može ići od 100.000 do 3.000.000 eura, dok je za sektor turizma najviši iznos kredita 10.000.000 eura.

Poček je do 2 godine (za sektor turizma, u iznimnim slučajevima do najviše 4 godine).

Rok otplate je do 12 godina, uključujući poček, za sektor turizma može se, u iznimnim slučajevima, razmotriti odobrenje kredita s rokom otplate do 17 godina, uključujući poček nije moguća izmjena roka otplate kredita.

I ono najbitnije, kamatna stopa je od 0 posto na dio glavnice kredita iz ESIF-a, dok je na drugi dio kredita (od poslovne banke) kamata po stopi poslovne banke.

Više o ovim kreditima se može vidjeti na stranicama HBOR-a.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!