O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Objavljen je novi popis poreznih dužnika

1/1
Objavljen je novi popis poreznih dužnika
Objavljen je novi popis poreznih dužnika
Objavljeno: 05-11-2019

Najnovija lista poreznih dužnika ili, kolokvijalno, “lista srama”, koju je Porezna uprava objavila zadnjeg dana listopada, ne smanjuje se.

Na njoj su tri kategorije poreznih dužnika: 5594 fizičke osobe koje obavljaju djelatnost čiji pojedinačni dug premašuje 100.000 kuna, 1531 tvrtka čiji je porezni dug veći do 300.000 kuna te 37.252 ostalih građana s pojedinačnim poreznim dugom iznad 15.000 kuna.

Za razliku do tvrtki koje odlaskom u stečaj ili u predstečajnoj nagodbi mogu dobiti oprost poreznog duga, fizičke su osobe u manje zavidnoj situaciji.

Fizičke osobe za porezni dug jamče svom svojom osobnom imovinom - novcem i drugim pokretninama, nekretninama, nenaplaćenim potraživanjima, dionicama, mjenicama. Teško je ne primijetiti da se među dužnicima fizičkim osobama na listi srama od ljeta 2012., uporno pojavljuju jedna te ista imena. Podaci tijekom godina pokazuju da se njihovi porezni dugovi ne smanjuju, nego se gomilaju, očito uvećani za zatezne kamate.

Na poreznom “stupu srama” izlistani su manje-više isti dužnici i uglavnom ista dugovanja kao i prethodnih godina, iste možete pogledati  http://duznici.porezna-uprava.hr/

I.B. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!