O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Bespovratna sredstva za rekonstrukciju i dogradnju pristaništa Žigljen

1/1
Bespovratna sredstva za rekonstrukciju i dogradnju pristaništa Žigljen
Bespovratna sredstva za rekonstrukciju i dogradnju pristaništa Žigljen
Objavljeno: 05-11-2019

NOVALJA - Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković će danas s početkom u 12 sati u Novalji potpisati Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen.

Uz ministra Butkovića, Ugovor će potpisati ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata, Tomislav Petric i ravnatelj Igor Vidas, ispred Lučke uprave Novalja, koja je ujedno nositelj Projekta.

Prije potpisivanja ugovora u 11.30 sati predviđen je obilazak lokacije gradilišta tj. trajektnog pristaništa Žigljen.

Projekt se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen u sklopu kojeg će se produžiti i rekonstruirati obala, kako bi se omogućio prihvat većih plovila ali i mogućnost pristajanja pri lošijim vremenskim uvjetima.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa dio je velikog investicijskog ciklusa koji provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a sve s ciljem povezivanja otoka, povećanja kvalitete života i zadržavanja stanovništva. Ukupna vrijednost ovog Projekta iznosi 73,4 milijuna kuna, od čega će Lučka uprava Novalja, kao korisnik dobiti 62,4 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda, a ostatak financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iz vlastitog proračuna.

MM/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!