O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni

1/27
Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni
Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni Lovci Ličko-senjske županije srdačno dočekani u pulskoj Areni
Objavljeno: 05-11-2019

Već desetu godinu za redom Hrvatski lovački savez organizira proslavu svog sveca zaštitnika sv.Huberta a ove godine domaćin susreta lovaca iz lokalnih saveza s područja cijele Hrvatske bio je lovački savez Istarske županije i grad Pula.

Svake godine Hrvatski lovački savez  odabere jedno od biskupijskih središta ili svetišta za proslavu svog zaštitnika sv.Huberta, a ove godine kao što smo rekli odabrano je središte Porečke i Pulske biskupije u Puli.

Nedjeljno jutro s kolodvora u Gospiću put Pule krenuo je autobus s lovcima po dva ili tri člana lovačkih udruga i društava s područja naše Ličko-senjske županije. Naravno putem su se pridružili delegirani lovci s područja Lešća,Otočca,Brloga i Brinja.

Točno u zakazano vrijeme autobus s područja naše županije u 9.30.sati dočekan je pred Pulskoj Areni gdje je lovcima u svečanim odorama upriličen svečani doček .Lovce je primio domaćin ispred lijepo uvježbanih mažuretkinja,da bi se prešlo i na uobičajenu zakusku Istarskih kolača i pića.

U vremenu do 11 sati svi sudionici proslave zauzeli su mjesta u Areni gdje su srdačno pozdravljeni i snimili neizostavnu milenijsku fotografiju.Nedugo zatim, formirana je kolona za mimohod ulicama grada,da bi točno u 12.sati zauzeli mjesta u katedrali.

Misno slavlje započelo je paljenje svijeće HLS.-a a koje je predvodio mons.Ivan Milovan porečki i pulski biskup u miru.Ponovo je i ovom prilikom naglašeno da je sv.Hubert bio lovac koji je u lovu na jelene ugledao kapitalnog jelena. Upravo kad se je odlučio da ga ustrijeli,ukazao mu se križ među rogovima jelena,nakon čega je odustao od namjere te se prestao baviti lovom,da bi postao svećenik a kasnije i biskup.

Nakon sv.mise lovci su autobusima krenuli u hotel Histrija gdje su se nakon okupljanja susreli ponovo s prdstavnicima grada i županije a prisutnim se pored predstavnika  Lovačkog saveza Istarske županije obratio i sam predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza  general i predsjednik Đuro Dečak.

Nakon ovog druženja gosti lovci i lovkinje zauzeli su mjesta u svečanim dvoranama gdje  ih je dočekala  bogata paleta jela i pića, a i slatkiša. Naravno druženje je potrajalo a kako i nebi kad se na izboru u ponudi moglo odabrati i kako Ličani vele i „Ptičje mlijeko“!

Iako je sudionike ispratila kiša u Puli ih je dočekalo sunčano i veoma ugodno vrijeme, pa se i nije previše žurilo put kući.

Ipak vožnja je bila ugodna a cijelim putem prepričavalo se o pojedinostima susreta kojem nije bilo prigovora. Svakom lovcu uručen je prigodni poklon koji je nadmašio i najveća očekivanja, stoga hvala domaćinu, hvala vozaču Marku, također lovcu,hvala alfi i omegi lovstva u Lici Mili Ugrakoviću organizirtoru okupljanja i odlaska.

Iako je na povratku u našem gradu padala jaka kiša nije pokvarila raspoloženje i lijepo provedeno slavlje zaštitnika lovaca sv.Huberta. Naravno da nije promakla ni ideja da se jedan od narednih susreta održi i u Lici u svetištu na Udbini, no prerano je zaključivati ali ni to nije nemoguća misija isčitavalo se iz riječi već spomenutog Mile Ugarkovića tajnika saveza.

Tekst i slike:

Stjepan Brajković Murta.

Podijeli novost na društvenim mrežama!