O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Završena šestotjedna obuka novih vođa Hrvatske vojske

1/4
Završena šestotjedna obuka novih vođa Hrvatske vojske
Završena šestotjedna obuka novih vođa Hrvatske vojskeZavršena šestotjedna obuka novih vođa Hrvatske vojskeZavršena šestotjedna obuka novih vođa Hrvatske vojskeZavršena šestotjedna obuka novih vođa Hrvatske vojske
Objavljeno: 29-10-2019

UDBINA – KNIN - Dolaskom u kraljevski grad Knin, 43 novih vođa Hrvatske vojske u ponedjeljak, 28. listopada, uspješno je završilo šestotjednu obuku, čija je kruna bila hodnja iz vojarne u Udbini do kninske tvrđave.

Na kninskoj tvrđavi polaznicima zahtjevne obuke Središta za razvoj vođa Marko Babić uručene su značke i diplome o uspješno završenoj obuci.

U 32 sata hodajući kroz tri županije, odnosno 88 kilometara, pripadnici Hrvatske vojske još jednom su dokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma i obučenosti.
Dolaskom u kraljevski grad Knin ističu, podsjećaju i na svoje prethodnike i iskustva iz Domovinskog rata koja predstavljaju izvor snage i motivacije hrvatskim vojnicima.

Zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” pukovnik Tomislav Kasumović istaknuo je kako je uvjeren da će uspjeh prvog naraštaja biti motivacija svima koji se usude budućnost Hrvatske vojske uzeti u svoje ruke.

Podsjetimo, na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića ustrojilo se Središte za razvoj vođa “Marko Babić” na Udbini po uzoru na Središte za specijalističku obuku dočasnika “Damir Tomljanović Gavran” koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. do 2000. godine.

Idejni začetnik Središta u Šepurinama bio je umirovljeni general Ante Gotovina koji će prisustvovati završnoj svečanosti na kninskoj tvrđavi gdje će polaznicima biti uručene značke i diplome u uspješno završenoj obuci.

MO

Podijeli novost na društvenim mrežama!