O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Riječki dragovoljci upozorili na neprocesuirana silovanja izvršena u Domovinskom ratu!

1/1
Riječki dragovoljci upozorili na neprocesuirana silovanja izvršena u Domovinskom ratu!
Riječki dragovoljci upozorili na neprocesuirana silovanja izvršena u Domovinskom ratu!
Objavljeno: 20-10-2019

U subotu 19. listopada 2019. godine, u više hrvatskih gradova održavali su se prosvjedni skupovi pod nazivom "Pravda za djevojčice",  u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu

Povod za prosvjedne skupove je slučaj silovanja maloljetnice u Zadru, odnosno puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice koje je trajalo punih godinu dana.

Na prosvjedu "Pravda za djevojčice" u Rijeci, koji se održao ispred hotela "Continental", aktivno su sudjelovali i  riječki dragovoljci, koji su tom prilikom upozorili javnost na neprocesuirana silovanja počinjena nad hrvatskim građanima u Domovinskom ratu.

O navedenom događaju, na svom facebook profilu, izvijestio je dragovoljac Domovinskog rata Tomislav Tomečić, koji je tom prilikom naveo slijedeće:

"Jučer, u subotu 19. listopada 2019. u 11:00 sati ispred Hotela "Continental" u Rijeci, na prosvjedu "Pravda za djevojčice", iz prve sam se ruke uvjerio koliko je velika neinformiranost mladih ljudi o zločinima počinjenim nad hrvatskim građanima u Domovinskom ratu.

Naime, nas nekoliko dragovoljaca Domovinskog rata, uz pratnju Vedrane Spadoni, pojavili smo se na skupu i kad smo razvukli transparent "ZAPAMTITE VUKOVAR", pristupila su dvojica mladića, vjerojatno iz skupine organizatora prosvjeda i upitali kakve veze ima Vukovar sa današnjim prosvjedom. Vidjelo se da im nije drago što smo tamo, ali sam im u par rečenica objasnio da je u Domovinskom ratu počinjeno više od 2.000 silovanja a za koje nitko nije odgovarao i da je današnji događaj posljedica pasivnosti i nerada istog sudstva koje je omogućilo da se ratni zločinci izvuku nekažnjeno.
Bili su iznenađeni onim što čuju jer im to nikada nitko nije rekao, a rođeni su nakon tih događanja i na kraju su otišli bez incidenata. Ista se situacija ponovila još u nekoliko navrata i svaki puta kad bih objasnio poveznicu između "zadarskog" i "vukovarskog" slučaja, druga strana se povukla i shvatila težinu situacije.


Neke djevojke su se nakon što su čule istinu o silovanjima iz Domovinskog rata čak obratile riječima: "Hvala vam što ste došli..."

Vidim po tome da ima nade... samo treba širiti istinu..."

 

PDN

Podijeli novost na društvenim mrežama!