O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Volonterke u pomoći žiteljstvu na području Krbave

1/1
Volonterke u pomoći žiteljstvu na području Krbave
Volonterke u pomoći žiteljstvu na području Krbave
Objavljeno: 03-08-2019

GOSPIĆ - Petnaestu godinu zaredom volonterke u organizaciji Kulturnog centra Harmica, Odbora za aktivnosti mladih i Opusa dei u suradnji s Općinskim društvom Crvenog križa Korenica boravili su na prostoru Gospićko-senjske biskupije od 22. do 26. srpnja pomažući lokalnom stanovništvu. Ove godine na Udbini u Osnovnoj školi Kralja Tomislava boravile 23 volonterke iz Francuske, Češke i Španjolske na čelu s voditeljicom, Španjolkom Pilar Berian, pomagale su potrebitima, ponajviše ljudima treće životne dobi u Udbini, Korenici, Bjelopolju i Plitvicama. 

Kako ističe voditeljica Španjolka Berian, na vrlo dobromu hrvatskom jeziku,  u dopodnevnim satima pomagale su starijim osobama u čišćenju i pospremanju kuća, ličenju, pripremanju drva, ali i druženju koje je starijim ljudima najznačajnije. U popodnevnim satima održavale su radionice za djecu u školi Kralja Tomislava za uzrast od predškolske dobi pa do osmog razreda. Volonterke su održavale radionice za izradu maski, plesne radionice i one rekreativne. U večernjim satima za volonterke, koje su vjernice, održavao se i duhovni dio.  O dobrim iskustvima s volonterkama govori i predsjednica Općinskom društva Crkvenog križa Korenica Anita Ugarković. U suradnji s nama koji ukazujemo na potrebitije od Željave i Ličkoga Petrovog Sela, pa do Plitvica i Bjelopolja, djevojke ih obilaze i uz pomoć upućuju im toplu riječ.

Volonterke iz Opus dei postale su tijekom zadnjeg desetljeća neizostavni dio ljeta na Krbavi i Lici na čiji smiješak, pomoć i toplu riječ željno očekuju stari i nemoćni ljudi.

GSB/M.K.  

Podijeli novost na društvenim mrežama!