O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“

1/10
Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“
Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“
Objavljeno: 19-07-2019

SENJ - Sinoć je u Gradskoj knjižnici Senj otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja pod nazivom „Ljepotice pod Nehajem“.

Davorka Škrgulja, Senjkinja iz Zagreba, umjetnica i zaljubljenica u svoj rodni kraj predstavila se senjskoj javnosti serijom ženskih koloristički snažnih portreta začinjenih emocijom, zavičajnim motivima i ljubavlju za grad pod Nehajem.

- Cijeli život Davorka naginje umjetničkom izrazu, oduvijek je u njoj tinjala fascinacija žarkim koloritima, a svoj umjetnički put započinje 90-ih kada intencija da pokaže i iznese svoje boje konačno biva ispunjena. Na početku svojega umjetničkoga stvaranja u njenom opusu prevladavaju akvareli i tematika kućica, a kasnije je želja za intenzivnijom kolorističkom ekspresijom potiče na prelazak i na druge tehnike-akrilnu boju te na masni pastel u kojem je nastala i izrađena ova izložba. Svaka slika, svaka „ljepotica pod Nehajem“ priča svoju priču- o sjeti, o čežnji, o ljubavi, o sreći, o nostalgiji za morem, za voljenom kulom, za obožavanim gradom koji je bio i ostao Davorkina najveća inspiracija, rekla je  uvodno moderatorica programa ravnateljica Knjižnice Ana Prpić Rogić.

Večer su zavičajnom, prigodnom pjesmom i recitacijom oplemenili klapa Senjkinje i senjski književnik Krešimir Stanišić.

Prepunoj knjižnici obratila se i autorica istaknuvši da je ova emotivna večer u kojoj su se udružili stih, slika i glazba u čast rodnoga grada ono što joj daje motivaciju i inspiraciju za nova umjetnička stvaranja i izazove.

Postav izložbe „Ljepotice pod Nehajem“ traje do 1. kolovoza i može se razgledati u radno vrijeme senjske knjižnice.

Knjižnica od srca zahvaljuje autorici Škrgulja, Senjkinjama i književniku Stanišiću te brojnim posjetiteljima na posjeti i pažnji kao i medijima na praćenju.

A.P.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!