O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.

1/11
U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.
U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.
Objavljeno: 18-07-2019

SINAC – Jučer predvečer u župnoj dvorani u Sincu otvorena je izložba slika koja je rezultat ovogodišnje, inače prve likovne kolonije Ilinja 2019. Ne samo za Sinac, događaj je to vrijedan pozornosti i šire javnosti. Jer organizirati likovnu koloniju, dobiti slikare da dođu, da slikaju i da svoje radove daruju mjesnoj sredini, vraški je to posao. Treba tu dobrih poznanstava i prijateljstava da se to dogodi. Nije to samo nazvati nekoga likovnog umjetnika, predstaviti se i pitati ga bi li sudjelovao u nekoj koloniji. To tako ne funkcionira, znaju to svi oni koji su se time bavili i bave se. A kad krene, e to je onda sasvim druga priča, ali treba - pokrenuti.

Sinčarani su jako potrudili da organiziraju likovnu koloniju, kako je to sinoć kazala Katarina Kolaković, dobra duša Vile Velebita u Zagrebu, i ne samo te udruge, treba zahvaliti baš svima, svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da se to dogodi. A dogodilo se, kolonija je trajala 16. i 17. srpnja, sudjelovalo je 14 autora. I rezultat je vidljiv. A sve je to dio tjednih događanja oko Ilinje, da se dobije veći i čim raznolikiji sadržaj. Pritom je Kolaković podijelila i priznanja autorima slika za sudjelovanje.

Da atmosfera na otvaranju ove izložbe bude uzvišenija, pobrinuli su se članovi KUD-a Lipa Sinac, ali i Zavičajnog kluba Sinčarana u Zagrebu. Izvedene su neke melodije prvi puta. Jednostavno se mogla osjetiti posebnost trenutka, o čemu je nadahnuto govorila i Jasna Ilić, dobra duša Sinca, ona stalna, domicilna. Jer netko umješan treba povezivati sve te sastavnice da bi se ostvarili u Ilinji svi sadržaji koji samu vjersko-pučku svečanost izdižu među najveće i najznačajnije zborove ne samo na području Gacke, već i mnogo, mnogo šire.

M. K. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!