O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Godišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupije

1/9
Godišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupije
Godišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupijeGodišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupijeGodišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupijeGodišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupijeGodišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupijeGodišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupijeGodišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupijeGodišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupijeGodišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupije
Objavljeno: 18-06-2019

Dana, 17. lipnja 2019. u župi Sv. Jurja u Korinici održan je Godišnji susret ministranata Gospićko-senjske biskupije. Takvi susreti redovito se održavaju od prvih godina osnutka biskupije, a besprekidno od 2004. pa do danas. Do 2016. ovi susreti su se svake godine održavali u drugom dekanatu. Susreti su imanje više imali slične programe. A oni se su se sastojali od kratke pripreme za svečanu svetu misu. Tu se svakako uključivala priprema i prigoda za sv. ispovijed Misa bi počinje svečanom ulaznom procesijom. Nastojalo se predstavnicima dekanata dati određene uloge u samoj sv. misi. Pjevanje na Sv. Misi više godina predvodi Mali zbor "Anđeli" iz župe Presvetog Trojstva Otočac, pod vodstvom Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire Lešić. Tako je to bilo i ovaj put.

Misu je predvodio povjerenik za ministrante, kancelar biskupije preč. Mišel Grgurić. Koncelebriralo je 15 svećenika. Svih ministranata zajedno s članovima Dječjeg zbora iz Otočca bilo je 150. Dobar dio njih pristupilo prije Sv. Mise ispovijedi i pričesti. Poslije Sv. Mise slijedio je domjenak. U poslijepodnevnom vremenu organiziraju se razne igre, a natjecanje u nogometu zaokupi najveći dio sudionika. I ovaj put je nogomet najviše privlačio. Formirale su se grupe. Više je bilo onih manjih uzrasta. Također je veći broj bilo ženskih nego li muških. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako se taj broj kreće po župama, koliki broj je u pojedinim župama veći broj ministrantica.

Na kraju se proglašavaju pobjednici u nogometu i drugim igrama. Ovogodišnji pobjednici u grupi nogometnih juniora (mlađih) bili su ministranti iz Otočca, a kod onih (starijih) to su bili ministranti iz Senja. Kao znak priznanja jedni i drugi dobili su pehar. Čestitamo jednima i drugima! Možda bi za iduće godine trebalo još nečim obogatiti program odnosno izmijeniti s onim što bi isto bilo dobro, a možda unijeti više šarolikosti. Pripreme bi trebale biti veće i veće angažiranje u samom bogoslužju.

T.Š. / ŽO

Podijeli novost na društvenim mrežama!