O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja - 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava

1/1
Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja - 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava
Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja - 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava
Objavljeno: 31-05-2019

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna. 

Na javni natječaj mogu se prijaviti mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici, isključivo trgovačka društva i obrti registrirane djelatnosti u područjima prerada drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja; proizvodnja proizvoda od slame i pletarskih materijala i proizvodnje namještaja.

Sredstva su namjenska i služe za kupovinu opreme, strojeva, izgradnju ili obnovu objekata, kupnju  informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa, razvijanje novih proizvoda, ali i za sudjelovanje na sajmovima. U slučaju da iznos traženih potpora bude veći od 40 milijuna kuna, Ministarstvo će osigurati dodatna sredstva.
Prihvatljivi troškovi ulaganja u proizvodnu tehnologiju i proizvodno-poslovni objekt sufinanciraju se 70 posto, a u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa, razvoj novog proizvoda i sudjelovanje na sajmu ili izložbi sufinanciraju se 80 posto od ukupne vrijednosti prihvatljivog troška.
 
Najniži iznos potpore koji podnositelj prijave može tražiti je 20.000 kuna, a  najviši iznos potpore je 1,4 milijuna kuna.
 
Javni natječaj je otvoren do 19. lipnja ove godine.
 

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!