O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sinoć održana 1. smotra dječjega izvornoga folklora Otočac 2019.

1/3
Sinoć održana 1. smotra dječjega izvornoga folklora Otočac 2019.
Sinoć održana 1. smotra dječjega izvornoga folklora Otočac 2019.Sinoć održana 1. smotra dječjega izvornoga folklora Otočac 2019.Sinoć održana 1. smotra dječjega izvornoga folklora Otočac 2019.
Objavljeno: 12-05-2019

OTOČAC – Sinoć je u velikoj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta održana 1. smotra dječjega izvornoga folklora Otočac 2019. Nastupili su Kulturno-umjetničko društvo Dangubice iz Kutereva, Folklorna skupina Degenija iz Gospića, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Perušić iz Perušića,  Kulturno umjetničko društvo Žakanje iz Žakanja, Pučko otvoreno učilište dr. Ante Starčević iz Gospića, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Korenica iz Korenice i  Folklorno društvo Otočac - dječja skupina Čerišnjice. Dvorana je bila puna publike, smotra je uspjela.

Njen rezultat se ogleda u tome što su odabrana četiri društva koja će nastupiti na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, Dječjoj smotri folklora u Kutini, odnosno na najvećim manifestacijama u Hrvatskoj. Svakako je to veliko priznanje voditeljima dječjih skupina, ali, ono što je najvažnije, što se „trn oštri iz početka“.

Stručno povjerenstvo u sastavu: Katarina Bušić – viša kustosica, Etnografski muzej Zagreb; dr. sc. Ivan Niemčić – Institut za etnologiju i folkloristiku Zagreb; Tomislav Habulin mag. mus – muzikolog/pedagog imalo je pune ruka posla, i to ugodna posla. Nije im nimalo bilo lako  odabrati najbolje dječje skupine za sudjelovanje na drugima velikima manifestacijama. Ipak su odabrali, a o uspjesima ove smotre svjedočit će i njegovo pisano izvješće, koje se očekuje u narednih desetak dana.  Nakon održanog programa održan je i okrugli stol za voditelje dječjih folklornih skupina.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!