O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Javni pozivi Ministarstva hrvatskih branitelja

1/1
Javni pozivi Ministarstva hrvatskih branitelja
Javni pozivi Ministarstva hrvatskih branitelja
Objavljeno: 05-02-2019
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja i Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje koji će biti otvoreni u razdoblju od 4. veljače do 5. ožujka 2019. godine.
 
Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje 

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje. Poziv je objavljen na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine (NN 42/18), a u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe.

Ciljnu skupinu Programa čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja

Također, na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine (NN 42/18), s ciljem sufinanciranja troškova obrazovanja osoba iz ciljne skupine (nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom) Programa te podizanja razine njihovog obrazovanja i promjene zanimanja u svrhu poboljšanja kvalifikacijske strukture i olakšavanja pristupa tržištu rada, a radi povećanja njihove zapošljivosti,  Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja.

Sve dodatne informacije o podnošenju zahtjeva za navedene javne pozive, kao i obrasci  zahtjeva mogu se dobiti isključivo u Ministarstvu hrvatskih branitelja, na mrežnoj stranici https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/javni-pozivi/aktualni-javni-pozivi/919 te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć (kontakti dostupni na https://branitelji.gov.hr/centri-za-psihosocijalnu-pomoc-i-podrucne-jedinice-ministarstva-731/731).

MHB / Foto: Dinko Brozičević

Podijeli novost na društvenim mrežama!