O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Nova aplikacija za seoski turizam

1/1
Nova aplikacija za seoski turizam
Nova aplikacija za seoski turizam
Objavljeno: 04-02-2019

OTOČAC – Neke grane turizma su već poodmakle u svom razvoju, neke su na nešto nižoj razini. Jedna takva grana je i seoski turizam. Ma koliko god se o tome pričalo, seoski turizam nije još ni blizu one razine koja se od njega očekuje. Stoga je Ministarstvo turizma izradilo aplikaciju moj-seoski.hr.  A to vodi uspostavi digitalnog kataloga seoskog turizma u Hrvatskoj.

Kako vele u Ministarstvu, svrha izrade aplikacije je promocija poljoprivrednih gospodarstava koja se bave nekim od oblika turističko-ugostiteljske djelatnosti. Aplikacija će predstavljati turističku ponudu hrvatskih regija, omogućiti besplatnu promociju poljoprivrednih gospodarstava od kojih većina, zbog ograničenih sredstava i dostupnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, nije u mogućnosti predstaviti svoje poljoprivredne proizvode i turističke usluge koje nude na svom gospodarstvu i time ostaju manje dostupni domaćem i stranom turističkom tržištu.

Domaći tradicionalni proizvodi, osim u pogledu gastronomske ponude, obogaćuju turističku ponudu te pritom čuvaju seoske običaje, tradiciju, kulturnu baštinu, što čini posebnu prepoznatljivost Hrvatske kao turističkog odredišta.

Kroz promociju seoskog turizma Ministarstvo turizma potiče daljnji razvoj kvalitete ukupnog hrvatskog turizma kroz obogaćivanje ponude i u konačnici otvara velike mogućnosti za odvijanje cjelogodišnjeg turizma. 

Ministarstvo turizma poziva nositelje ruralnog turizma koji se bave pružanjem turističkih i ugostiteljskih usluga na poljoprivrednim gospodarstvima da se prijave na aplikaciju moj-seoski.hr i iskoriste mogućnosti promocije svoje ponude.

moj-seoski.hr bit će sastavni dio mrežnih stranica Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice – veli Ministarstvo.

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!