O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Gospiću o Zakladi policijske solidarnosti

1/1
U Gospiću o Zakladi policijske solidarnosti
U Gospiću o Zakladi policijske solidarnosti
Objavljeno: 23-01-2019

GOSPIĆ - U Policijskoj upravi ličko-senjskoj održan je jučer radni sastanak kojemu su uz rukovoditelje policijske uprave sudjelovali i upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak, te potpredsjednica Upravnog odbora Zaklade Helena Biočić.

Zaklada policijske solidarnosti djeluje u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova, u čiji fond policijski službenici sukladno svojim mogućnostima, izdvajaju novčana sredstva kojima se pomaže u liječenju teško oboljelih djelatnika i članova njihovih obitelji, socijalno ugroženim obiteljima i obiteljima poginulih policijskih službenika, kao i onima u potrebi unutar sustava Ministarstva unutarnjih poslova. 

Upravitelj Novak podsjetio je prisutne da je Zaklada policijske solidarnosti osnovana  11. listopada 2005. godine, a s radom je započela 5. svibnja 2006. godine, te da je njena svrha promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog položaja.

Potpredsjednica Upravnog odbora pojasnila je na koji način funkcionira Upravni odbor Zaklade, te da isti redovno održava sjednice na kojima se raspravlja o financijskom stanju Zaklade, organiziranju dobrotvornih akcija i obrađenim zamolbama za dodjelu financijske pomoći.

Kako se kroz ovakav vid djelovanja iskazuje humanost policijskih službenika koji su prepoznali plemenite i čestite namjere da se pruži potpora i pomoć kolegama kojima je najpotrebnija, valja naglasiti kako sve veći broj policijskih službenika doprinosi radu Zaklade na način da svojim dragovoljnim novčanim prilozima uplaćuju u fond Zaklade.

Zaklada već dugi niz godina organizira i financira ljetovanje za djecu policijskih službenika u odmaralištima Ministarstva unutarnjih poslova i darivanje obitelji policijskih službenika povodom božićnih blagdana, stipendiranje učenika, te provodi druge humanitarne aktivnosti.

Načelnik policijske uprave Josip Biljan na kraju je izjavio kako se nada da će još više policijskih službenika u Zakladi policijske solidarnosti prepoznati plemenite i čestite namjere da se pruži potpora i pomoć policijskim službenicima kojima je najpotrebnija.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!