O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!

1/10
U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!
U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!U Senju započelo peto godišnje doba: maškare su krenule u đir!
Objavljeno: 13-01-2019
U organizaciji Turističke zajednice grada Senja, Pučkoga otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva i Karnevalskoga odbora grada Senja, a pod pokroviteljstvom Grada Senja u subotu, 12. siječnja 2019. godine, otvoren je 361. Senjski mesopust.
 
Gradonačelnik Rukavina predao je ključeve grada meštru Karnevala – Feraliću i kazao kako su bali senjska tradicija i kako se Senjani ne mogu umoriti od karnevala, a meštru je naglasio kako očekuje da će mu gradsku kasu, koju mu nakratko daje u ruke, vratiti u – eurima.
 
Iskusni meštar Danijel Tomljanović – Feralić napravio je svojevrsnu šaljivu kroniku senjskih događaja, s posebnim osvrtom na aktualnu problematiku. U svojem već poznatom humorističnom nastupu Senjanima je poručio kako je vrijeme mesopusta vrijeme u kojem trebamo zaboraviti na brige i probleme te je naglasio kako im je nova senjska gradska vlast – ona maškarana – na raspolaganju i usluzi 24 sata dnevno. U programu otvaranja nastupili su VIS Bonaca, plesna skupina Rožice te već tradicionalno senjska gradska glazba, dok su Senjane i njihove goste cijelu noć zabavljale grupe Trio Marinero i TS Arija.
 
Tim je činom otvoren 361. Senjski mesopust, službeno najstarije zapisane zimske maškare na ovim prostorima, koje će potrajati do mesopusnog utorka 5. ožujka. Već 19. siječnja mesopust ide dalje s balom naziva Đir po Aziji, a dan poslije - 20. siječnja - održat će se i prva dječja reduta naziva Kineski đir.
 
Rapored balova i dječjih reduta:
 
BALOVI
19.01. ĐIR PO AZIJI
26.01. ĐIR PO ŠUMI ČUDESA
02.02. ĐIR PO KRALJEVSTVU
09.02. ĐIR PO CELON SVITU
16.02. LJUBAVNI ĐIR
23.02. ĐIR PO RUBU FANTAZIJE
02.03. ĐIR PO SENJU
05.03. FINIL JE ĐIR OD MAŠKAROV
 
DJEČJE REDUTE
20.01. KINESKI ĐIR
27.01. ČUDESNA ŠUMA
03.02. KRALJI I KRALJICE
10.02. ABRAKADABRA
17.02. LJUBAVNI LEPTIRIĆI
24.02. DO MISECA I NAZAD
03.03. ĐIR PO SENJU
 
Za sve posjetitelje ulaz je slobodan, a za dobru glazbenu atmosferu pobrinut će se glazbeni sastavi „Trio Marinero“, TS „Baruffa“, TS „Mirakul“, TS “Arija” te bend “Forever Young", a kao i prethodnih godina najljepše maske mogu osvojiti vrijedne nagrade.
 
Grad Senj / Foto: Dinko Brozičević
Podijeli novost na društvenim mrežama!