O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Spomenik je, ali i jata golubova jesu

1/1
Spomenik je, ali i jata golubova jesu
Spomenik je, ali i jata golubova jesu
Objavljeno: 10-12-2018

ZA DANAS u 15 sati najavljeno je otkrivanje spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu. Povod je obljetnica njegove smrti, a na otvaranje će doći cijeli državni vrh i gradonačelnik Zagreba.

No za 14 sati je najavljen i prosvjed. Na Facebook eventu stoji kako prosvjed organizira stranica "Dosta je, ja vas se ne bojim". Riječ je o Facebook stranici nastaloj za vrijeme prosvjeda šatoraša, iza koje je stajao Zoran Erceg.

"Budi na suprotnoj strani", naziv je ovog događaja.

U pozivu na događaj stoji kako je politika Franje Tuđmana bila zločinačka te da ga ne treba slaviti.

"Budi Hrvat. Budi rodoljub. Budi domoljub. Hodaj ponosno i BUDI NA SUPROTNOJ STRANI. Građani Hrvatske dođite mu odati počast na način da budete na suprotnoj strani OD NJEGOVE USTAŠKE. Okrenite mu leđa. Dođi sutra, na Međunarodni dan ljudskih prava, u ponedjeljak, 10. prosinca u 14 sati, na Sveučilišnoj livadi u Zagrebu kod onoga kojeg su umotali u najlon. Da je bilo mudrosti i pameti ranije pa mu ovakvo priznanje odati prije 30 godina. Cilj prosvjeda je ukazati da "ne treba podizati spomenike u čast Tuđmanu koji je zaslužan za zločine i masovna kršenja ljudskih prava, posebno prema nacionalnim manjinama, čemu je pridonijela huškačka i šovinistička politika stranke na čijem je čelu bio.

Hrvatska javnost i društvo još dugo vremena neće imati snage propitivati dogmu o njemu

Ako već trebamo podizati spomenike, smatramo da je došlo vrijeme za podizanje spomenika svima koji su stradali kao nevine žrtve državničke politike hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Vjerujemo da je sazrelo vrijeme da u Zagrebu, u Hrvatskoj, konačno pokažemo suosjećanje, a ne nadmoć, da propitamo što su naše pobjede, a što porazi, da se umjesto pobjedničkom vojskom hvalimo i ponosimo kreativnom i hrabrom mladošću koja želi ostati ovdje, u zemlji koja ju neće gušiti i ušutkavati.

Što očekivati od Hrvatske koja organizatoru zločinačkog poduhvata te organizatoru 'humanog preseljenja' u Bosni i Hercegovini trajno unesrećio generacije Hrvata, ali i drugih naroda u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini? Istraživači (politolozi, sociolozi, historičari i drugi) koji su se u svijetu u proteklih četvrt stoljeća bavili Hrvatskom praktički su se jednoglasno odredili prema autoritarnim i nedemokratskim praksama njegovog hrvatskog režima te prema njegovim opsesivnim ambicijama da dijeli Bosnu i Hercegovinu.

Hrvatska javnost i društvo još dugo vremena neće imati snage propitivati dogmu o njemu kojeg su tek ovih dana nažalost umotali u najlon.

U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj se agresivno glorificira njegovo nasljeđe a mladi nepovratno odlaze. Samo budala ne uočava kauzalnost", stoji u pozivu.

Index

Podijeli novost na društvenim mrežama!