O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Lika Winter EVS

1/1
Lika Winter EVS
Lika Winter EVS
Objavljeno: 29-10-2018

GOSPIĆ - Od 2. do 17. studenoga  u edukacijskom centru u Velikom Žitniku održat će se volonterski kamp pod nazivom „Lika Winter EVS“, koji će okupiti osamnaest mladih volontera iz devet europskih zemalja. Održavanje kampa podupire hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU te financijski podržava Erasmus+ program za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i šport.

Osamnaestero mladih u dobi od 18 do 30 godina iz Španjolske, Italije, Njemačke, Makedonije, Latvije, Slovačke, Rumunjske, Finske i Francuske provest će dva tjedna u edukacijskom centru Hrvatske škole Outward Bound s motivacijom da dio svojega slobodnog vremena provedu volontirajući u inozemstvu.

Radi se o kratkoročnom volonterskom projektu, čiji je cilj živote mladih obogatiti neformalnima oblicima obrazovanja obogatiti interkulturnim iskustvom i novim vještinama, ali i prijateljstvima s vršnjacima iz drugih europskih zemalja.

Cilj projekta je uz pomoć volontera oživjeti monotonu ličku svakodnevicu lokalnih mladih ljudi kroz razna zanimljiva događanja u osnovnim i srednjim školama te javnim događajima u Kulturno informativnom Centru grada Gospića. U planu je također i uređenje edukacijskog centra i njegove okolice te pomoć starima i nemoćnima u pripremi za zimu – cijepanje drva, uređenje dvorišta itd. Lokalnoj zajednici će pridonijeti i čisteći okoliš u Velikom Žitniku i informirajući mlade u Gospiću o mogućnostima mobilnosti i volontiranja u inozemstvu.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound International i kao udruga u Hrvatskoj djeluje od 2005. godine na području doživljajne pedagogije i iskustvenog učenja. Uz potporu grada Gospića, 2016. godine otvoren je Edukacijski centar u zgradi bivše područne škole u Velikom Žitniku gdje se od tada tijekom cijele godine održavaju aktivnosti za djecu, mlade i odrasle iz Hrvatske i inozemstva.

I.Dunđer

Podijeli novost na društvenim mrežama!