O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Poticaje primali a krave ni za lijek!

1/1
Poticaje primali a krave ni za lijek!
Poticaje primali a krave ni za lijek!
Objavljeno: 16-10-2018

Među 703 transakcije iz europskog proračuna kojima se pozabavio Europski revizorski sud, vanjski revizor EU koji procjenjuju jesu li prihodi i rashodi pravilno izvršeni, našlo se i deset transakcija iz Hrvatske.

- Ukupna slika za Hrvatsku je relativno povoljna, u jednom slučaju nađena je greška, ali izdvaja se i jedan pozitivan primjer u kojem je nacionalna regulacijska agencija sama prijavila grešku - kazao je Neven Mates, član Europskog revizorskog suda koji je na Institutu za javne financije održao predavanje o godišnjem izvješću suda za prošlu godinu.

Hrvatski primjer koji se u izvješću navodi kao pogrešan odnosi se na poljoprivredno gospodarstvo koje je primilo naknadu za gorsko-planinska područja. Sud je ispitao uzorak od tri parcele koje je korisnik prijavio kao pašnjake i na jednoj od njih nisu pronađeni znakovi poljoprivredne djelatnosti odnosno “napasivanja”. Stoga parcela nije bila prihvatljiva za dodjelu naknade. Ni druge dvije parcele nisu bile baš čiste jer su bile prekrivene “gustom šumom i grmljem”. Sud ističe da je nacionalna agencija za plaćanja utvrdila slične probleme i da je naknadno pokrenula postupak povrata sredstava. Na temelju svojeg uzorka sud je procijenio da je riječ o pogrešci u visini od 91 posto.

(…)

Jutarnji list

Podijeli novost na društvenim mrežama!