O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Uspješno otvorena lovna sezona u Sincu

1/3
Uspješno otvorena lovna sezona u Sincu
Uspješno otvorena lovna sezona u Sincu Uspješno otvorena lovna sezona u Sincu Uspješno otvorena lovna sezona u Sincu
Objavljeno: 15-10-2018

Listopad je mjesec kada većina lovačkih udruga otvara lovnu sezonu u svom okruženju,pa se tako i ovoga sunčanog nedjeljnog jutra ispred lovačkog doma u Sincu okupilo mnoštvo lovaca a zamjećen je i veći broj gostiju.

Točno u zakazano vrijeme lovnik udruge Darko Babić izvršio je prozivku,a pored ostalog se moglo i konstatirati da se pozivu odazvalo 43.lovca.Prisutne lovce srdačno je pozdravio predsjednik udruge gospodin Mate Janković,prisutnima se zahvalio na odazivu,a u obraćanju lovnika Babića,zamjećeno je da se pored redovnih obavjesti posebno ukazala obavijest o minsko sumnjivim područjem,rukovanje oružem i sl.

Cilj lova bio je lov na divlje svinje,zeca i oštetočine.Iako je to prvi dan skupnog lova,teško je bilo pretpostaviti gdje bih se divljač nalazila,no veliku zagonetku zadavala je činjenica da je ove godine urodio žir,te da su voćnjaci puni ostataka voća.Ipak koliko god divljač bila mudra,teško da zavara iskusnog lovnika čije radno mjesto je upravo šuma.

Određena grupa pogonića sa lovačkim psima krunula je s jedne strane lovišta dok su dobro raspoređeni lovci čekali brižno na suprotnoj strani pa nije potrajalo dugo da se začuo prvi,drugi i sljedeći pucanj.

Tek na povratku na polazno mjesto moglo se konstatirati da su odstreljene dvije divlje svinje,a sretne ruke bili su ovog puta lovci  Hrvoje Matasić i Mario Ilić-Čiča.

Druženje je kako to već doliči nastavljeno u brižno uređenom lovačkom domu gdje je lovce dočekalo ukusno pripremljeno pečenje,kao i piće po svačijem ukusu.Druženje je nastavljeno u veselom tonu,a lovci Damir Kovačić i Karlo Ladišić – Đuđa marljivo su poslužili svačiju želju.

Kako bih lov bio a da ne bude i lovačkih zgoda i nezgoda,tako je ovog puta izražena želja da se lovina ne slika jer je postojala bojazan da se nebih pojavila sumnja da su ustreljene svinje vlasništvo susjednog lovozakupnika a da su se tog dana zatekle u ovom lovištu.

Naravno bilo je i onih koji su zahtjevali da napišemo da su tog dana život izgubile četiri svinje ubrajajući i one na stolu.Bilo kako da bilo,za napomenuti je i to da je sve što se tog dana popilo društvu donirao Tomo Marić – Večera inače stari lovac član duštva koji se samo nasmješio  dodavši da to nije ni prvi ni zadnji put.

Za zakljućiti je da je ovo bio jedan lijepi dan druženja,razmjena iskustva,susret s onima koji se rijeđe viđaju te izlet u prirodu i radost koju može pružiti samo majka priroda popraćena lijepim vremenom i pogledom na Gacku Dolinu. Kolege lovci „DOBRA VAM KOB“!

 

Tekst i snimak:

Stjepan Brajković-Murta

Podijeli novost na društvenim mrežama!