O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Prijatelj Tesla za najmlađe

1/10
Prijatelj Tesla za najmlađe
Prijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađePrijatelj Tesla za najmlađe
Objavljeno: 07-10-2018

U Muzeju Like u Gospiću nastavlja se niz zanimljivih događaja, tako je prošlog četvrtka upriličeno predstavljanje publikacija "Nikola Tesla bojanka i crtanka" i "Nikola Tesla gospodar munja".

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna edukativno-zabavne slikovnice i bojanke o Nikoli Tesli predstavljene su u Malom salonu Muzeja Like u prijepodnevnim satima, a glavna muzejska publika bila su, dakako, djeca koja su mogla do mile volje crtati, bojiti, rješavati labirinte, mozgalice, spajalice.

Publikacije su djelo izdavačke kuće Smak iz Zagreba koja u svojim prepoznatljivim edukativno-zabavnim slikovnicama, a koje promoviraju važne teme prilagođene za dječji uzrast, koristi razigrane ilustracije (Zrinka Ostović), pametan i impresivan  dizajn (Valentina Dominić), zanimljive tekstove (stručne službe muzeja i razni autorski tekstovi). Kako ističu, njihova je misija približavanje prirode, znanosti i kulture široj javnosti, u ovom slučaju najmlađima, putem istraživanja, interpretacije tema i oblikovanja tiskanih i interaktivnih sredstava promocije. Do sada su objavili 20-ak sličnih publikacija za muzeje i nacionalne parkove, a bit će ih sigurno još puno. Sve u svemu, kreativni kolektiv koji prirodu i društvo vidi drugačije. I dobro što je tako.

 

MLG/Smak/M.K.G.

Foto: Muzej Like Gospić/ Z.O.

Podijeli novost na društvenim mrežama!