O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otkriveno komu je posvećen 2. Senjski interdisciplinarni simpozij 2019.

1/1
Otkriveno komu je posvećen  2. Senjski interdisciplinarni simpozij 2019.
Otkriveno komu je posvećen  2. Senjski interdisciplinarni simpozij 2019.
Objavljeno: 19-09-2018

Senj je mjesto rođenja i stvaranja nekih od najznačajnijih hrvatskih književnika, među kojima se ističu Silvije Strahimir Kranjčević, Vjenceslav Novak, Milutin Cihlar Nehajev, Milan Ogrizović i Julije Rorauer. Ti su književnici povezani na trima razinama – tematskim, motivskim i vremenskim. Na tom je tragu održan 1. Senjski interdisciplinarni simpozij 2018. posvećen Silviju Strahimiru Kranjčeviću s temom Fenomen Kranjčević: Zdravo ste nam, braćo, u kamenu Senju! (nova čitanja). 

Ideja je simpozija da se svake godine spomenutim književnicima oda zaslužena počast u vidu gostovanja stručnjaka iz različitih područja, koji bi svojim radovima i izlaganjima dali novi značaj i novo viđenje senjskom fenomenu. Senjski književnici svakako zaslužuju takvu vrstu aktualiziranja i suvremenih pristupa. 
Posebno je ove godine zaslužuje Vjenceslav Novak jer se obilježava 160 godina od njegova rođenja. 
Cilj je 2. Senjskog interdisciplinarnog simpozija aktualizacija, popularizacija i valorizacija Novakova značaja u Senju i izvan njega, a bit će podijeljen u više cjelina: književnost i književna kritika, jezik, povijest, glazba, duhovnost, biografija, sociologija književnosti, film i kazalište.
Ovim je najavljeno bogato znanstveno i kulturno događanje koje će zasigurno dostojanstveno obilježiti veliku Novakovu obljetnicu. Tako će Novakov Senj ponovno biti domaćin brojnim književnicima, književnim kritičarima i teoretičarima te ostalim gostima koji će se u njegovu čast okupiti na predavanjima, radionicama i događajima koje nudi Simpozij.
Tematski naslov objavit će se uskoro.
 
Ana Vukelić, prof.
Foto: Senjski interdisciplinarni simpozij, A. Vukelić
 
 
Podijeli novost na društvenim mrežama!