O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kad žice udruže dva odlična glazbenika

1/1
Kad žice udruže dva odlična glazbenika
Kad žice udruže dva odlična glazbenika
Objavljeno: 14-09-2018

Slavonska tamburaška scena dobiva novi zanimljivi duo, nakon gotovo deset godina poznanstva, glazbenici Darko Čuvidić i Zvonimir Tonković udružili su svoje glazbene snage i spojili zvukove svojih omiljenih žičanih glazbala.

Formirali su duo ZiD (prva slova njihovih imena, nap. a) koji se temelji na ideji dvojice glazbenika kojima je tambura osnovni instrument.

- Tambura nam je osnovno izražajno sredstvo, ali ne i jedino, a ovaj duet temelji se na jednostavnoj ideji “pokušajmo svirati nešto lijepo“. Sviramo autorske skladbe te obrade narodnih i klasičnih kompozicija - kazuje Darko. Za sada se njihov rad može vidjeti (i poslušati) na društvenim mrežama i na youtube kanalima, no pred njima je i ozbiljniji iskorak.

- Pripremamo repertoar za naš prvi samostalni koncert, a potom i izdavanje CD-a - otkriva Tonković. Do njihova prvog susreta došlo je 2008. godine, bilo je to za treće po redu Šokačke rapsodije “100 tamburaša”, za vrijeme audicije za svirače, u predvorju su nakratko tambure uhvatili svi koji su se tamo našli. Među njima su bili Tonković i Čuvidić, i oni su zasvirali, onako sebi za gušt. I bilo je tu nešto “u zraku“. Gotovo deset godina poslije ponovno su se uhvatili tambure i ovaj put ozbiljnije zasvirali...

Obojica su i školovani glazbenici, Čuvidić je diplomirao 2013. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku smjer Glazbena pedagogija, upisao je potom i doktorat na postdiplomskom interdisciplinarnom studiju osječkog sveučilišta. Tonković pak radi kao nastavnik glazbene kulture. Obojica su sudjelovala i u brojnim glazbenim projektima.

Dario Kuštro

Podijeli novost na društvenim mrežama!