O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kuterevci razvalili Plitvice

1/5
Kuterevci razvalili Plitvice
Kuterevci razvalili PlitviceKuterevci razvalili PlitviceKuterevci razvalili PlitviceKuterevci razvalili PlitviceKuterevci razvalili Plitvice
Objavljeno: 07-09-2018

PLITVIČKA JEZERA – Još malo pa gotovo, barem kada je u pitanju nastupanje KUD-ova na Plitvičkim jezerima. Dio je to duge tradicije koju njeguje ovaj nacionalni park, pridonosi održavanju tradicije u pjesmi i plesu, zabavlja posjetitelje, a ni društvima nije mrsko nastupati, a kako bi i bilo.

Tako je u Kozjačkoj dragi i kod restorana Borje nedavno nastupao i KUD Dangubice iz Kutereva. Raspjevali se Kuterevci, zaigrali kolo, a ni posjetitelji nisu ostali imuni, uhvatili se i oni u kolo. Možda im je to izgledalo posve jednostavno, no pokazalo se da nije to samo „đikni amo, đikni tamo“. No da je bilo veselo i zabavno, bilo je. A tako i treba.

Naravno da su folkloraši, barem kada su stranci u pitanju, izgledali im pomalo egzotično, neki nisu odoljeli da se s članovima ne fotografiraju, da im ostane za uspomenu, da mogu pokazati prijateljima kad se vrate kući. Reklo bi se da je svrha nastupa posve ispunjena, naravno da jest.

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!