O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Reagiranje predsjednika GO HDZ-a Senj i gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavine

1/1
Reagiranje predsjednika GO HDZ-a Senj i gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavine
Reagiranje predsjednika GO HDZ-a Senj i gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavine
Objavljeno: 18-08-2018

 

GO HDZ-a Senj

Frankopanski trg 4

53270 Senj

Senj, 18.08.2018.

PREDMET: Reagiranje na internetski članak pod naslovom „Šok za Sanjina Rukavinu: Predsjednica kluba vijećnika HDZ-a grada Senja Laura Turkalj „Moja javna i puna potpora dr. Milinoviću“ objavljen 18. kolovoza 2018. na dnevnim e-novinama LIKA ONLINE (https://www.lika-online.com/sok-za-sanjina-rukavinu-predsjednica-kluba-vijecnika-hdz-a-grada-senju-laura-turkalj-moja-javna-i-puna-potpora-dr-milinovicu/)

 

MILINOVIĆ ĆE U SENJU DOŽIVJETI DEBAKL; GO HDZ-a SENJ I SANJIN RUKAVINA MILINOVIĆA ĆE POSLATI U POLITIČKU MIROVINU ZBOG INTERESA HDZ-a LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Darko Milinović, kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a obmanjuje javnost, građanke i građane Senja i Ličko-senjske županije i sve članove HDZ-a. Glasovi o kojima govori su glasovi senjskih birača, članica i članova HDZ-a, a ne njegovi osobni.

Milinović u Gospiću izgubio izbore i u svom gradu dobio manje glasova nego u Senju i Otočcu

Podsjetio bih da je u svom gradu Gospiću kao kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu dobio manje glasova nego u Senju i Otočcu. To dakle pokazuje kako to nisu njegovi glasovi, već glasovi gradskih organizacija HDZ-a čijim je trudom i radom i izabran na navedenu funkciju. Također je u Gospiću izgubio i izbore za gradonačelnika. Milinoviću u Žabici jako mali odaziv – od ukupno 2.694 članova došlo ih jedva 170 sa zaposlenicima županije O snazi Darka Milinovića govori i skup u Žabici gdje su aktivistice i aktivisti, zaposlenici Županije, zvali članove HDZ-a više puta na predstavljanje Darka Milinovića. Također se na istom skupu dalo primijetiti da se od svih članova HDZ-a Gospić (od ukupnog broja 2694) na taj isti skup odazvalo oko 170 članova. Dalo se također primijetiti da je među okupljenom malobrojnom publikom veći broj zaposlenika Županije, kao i njihovi bračni partneri, sve u svrhu očitog popunjavanja stolica.

Milinović kontinuirano krši Statut stranke

U Senju se pak gospodin Milinović skriva na tvrđavi Nehaj u koju ulazi bez plaćene ulaznice dok stranačke prostorije, za koje se pretpostavlja da služe takvim okupljanjima i otvorene su istima, zjape prazne. U svojim javnim nesnalaženjima gospodin Milinović krši Statut stranke, Propisnik o izborima i Naputak za predstavljanje programa kandidata Povjerenstva Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije. Također svojim neprimjerenim javnim nastupima stvara nelagodu članovima HDZ-a koje susreće jer koristi nedosljedne i napadne metode fotografiranja „na prepad“ od strane vlastitog fotografa, a fotografije dopisničkim stilom šalje portalima. U tim istupima pokazuje elementarno nepoznavanje članstva Gradske organizacije HDZ-a Senj jer u svojim foto-sessionima koristi ljude koji nisu članovi stranke i slijedom toga ne mogu sudjelovati u ovim izborima. Nije teško zaključiti zašto Milinović ne poznaje članstvo ako imamo na umu da je u Senju gost samo onda kada su na pomolu izbori, tj. netom prije samih izbora.

Milinović dao ostavku i napao svoju Vladu. Što bi sada htio? I dalje gomilati funkcije?

Predsjedništvo Gradske organizacije HDZ-a Senj i Gradska organizacija HDZ-a Senj podržali su 7. kolovoza 2018. u demokratskoj raspravi kandidata za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Marijana Kustića, što se gospodinu Milinoviću nije svidjelo. Zbog toga gospodin Milinović sada na prepad izvlači imena i pokušava unijeti razdor u GO HDZ-a Senj, ponovno kršeći gore naveden Statut, Propisnik i Naputak. Prije više od godinu dana napravio je sličan neprimjeren istup u javnim nastupanjima kada je od gospodina Milana Kolića, čovjeka koji mu je u više mandata donosio pobjedu, napravio „bolesnika“ da bi se sam domogao dužnosti župana Ličko-senjske županije jer je izgubio status i mjesta koja je ranije uživao. Sada kad su ga mnogi napustili zbog načina i metoda rada, gospodin Milinović „ozdravlja“ tog istog Kolića i koristi ga u svoje svrhe. Također je sam podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora i napao svoju vlastitu Vladu, a sada se želi ponovno kandidirati za istu funkciju koju je sam napustio, iako su ga stranački suradnici upozoravali da to ne čini.

Milinovićev stil i način rada kontinuirano slabe HDZ u Ličko-senjskoj županiji

Sanjin Rukavina nije u šoku jer je on pobjednik prošlih lokalnih izbora i ima stabilnu političku situaciju u Gradskoj organizaciji HDZ-a Senj za razliku od gospodina Milinovića čija je organizacija doživjela poraz za prošlim izborima u Gospiću. Nažalost, od četiri grada i 8 općina Ličko-senjske županije na vlasti smo samo u jednom gradu i četiri općine, za što najveću odgovornost očito snosi bivši predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Darko Milinović. Gubitak izbora izravna je posljedica njegovog upravljanja strankom u prošlim vremenima. Iz svega navedenog jasno je da gospodina Milinovića zanima samo njegov privatni interes, a ne dobrobit HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji. Da ga zanima dobrobit HDZ-a, ne bi se opet ni kandidirao i razbijao jedinstvo unutar HDZ-a Ličko-senjske županije.

 

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK GO HDZ-a Senj

Sanjin Rukavina, dipl. oec.

 

G0 HDZ-a SENJ

Podijeli novost na društvenim mrežama!