O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Senju uručen Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

1/3
U Senju uručen Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
U Senju uručen Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpadaU Senju uručen Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpadaU Senju uručen Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
Objavljeno: 25-07-2018

SENJ - 25. srpnja 2018. u Uredu gradonačelnika održan je sastanak kojemu su nazočili gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina sa suradnicima te ravnateljima i direktorima gradskih institucija i trgovačkih društava, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost: direktor Fonda Dubravko Ponoš, načelnica Sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić,  Lidija Tošić, voditeljica Službe za odnose s javnošću te državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić.  Na sastanku je izvršeno uručivanje Ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, predmet kojega je provedba projekta nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada kako bi se postigli ciljevi u gospodarenju otpadom propisani zakonodavnim okvirima.

Grad Senj podnesao je zahtjev za nabavu 2.500 komada spremnika od 120 litara za prikupljanje papira, 50 komada spremnika od 1.100 litara za prikupljanje papira te 30 komada spremnika od 1m3 za prikupljanje tekstila. Aktivnost nabave spremnika sufinancira se 85% iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok 15% sufinancira Grad Senj. Ukupni procijenjeni iznos nabave za Grad Senj iznosi 550.285,50 kn.

Na samom je početku gradonačelnik Rukavina iskazao zadovoljstvo suradnjom s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te naglasio zasluge gradskih službenika i djelatnika Ustanove za razvoj Grada Senja, kojima je zahvalio na dosadašnjem trudu. Fondu je zahvalio na kvalitetnoj suradnji i pomoći.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš naglasio je kako je Grad Senj kao jedinica lokalne samouprave vrlo uspješan u povlačenju sredstava Europske unije te kako ima ono što je potrebno – razvojni strateški pristup, ali i tim suradnika koji će planove provesti u djelo. Također je istaknuo kako Grad Senj i dalje ima stručnu i financijsku pomoć Fonda. Svi zajedno, naglasio je Ponoš, moraju kontinuirano raditi na edukaciji građana na temu odgovornog postupanja s otpadom. Tom je prilikom pohvalio proaktivna nastojanja Grada Senja na organizaciji odvojenog prikupljanja otpada u smislu Ugovora o  nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada 

GS / ZPH

Podijeli novost na društvenim mrežama!