O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Uspjela 1. Brinje trail utrka

1/3
Uspjela 1. Brinje trail utrka
Uspjela 1. Brinje trail utrkaUspjela 1. Brinje trail utrkaUspjela 1. Brinje trail utrka
Objavljeno: 02-07-2018

BRINJE - Ove je subote u Brinju održana prva „Brinje trail“, utrka planinskog trčanja. Organizator utrke bilo je Športsko rekreativno društvo „Mumma“, a utrka je dio KontinenTrail lige koja se sastoji od ukupno osam utrka diljem kontinentalne Hrvatske.

U uvodnom dijelu utrke natjecatelje su pozdravili načelnik Zlatko Fumić i organizatorica utrke Matea Mamić. Uz organizacijsku podršku Općine Brinje, veliku podršku SRD „Mumma“ pružila je Turistička zajednica Općine Brinje, Planinarsko društvo Škamnica, Nogometni klub Sokolac i DVD Brinje. Ostali suradnici i sponzori ove utrke bili su NP Sjeverni Velebit, Lika club, Agro Velebit Lovinac, Sirana Runolist, Stilanova Lika, Briks, Pivovara Ličanka, Salamon i Easy Going Store.

Na utrci „Brinje trail“, od ukupno prijavljenih 213 natjecatelja, sudjelovala su 174 natjecatelja. Na utrci Veliki medo sudjelovalo je 49 natjecatelja, a na utrci Mali medo sudjelovalo je 125 natjecatelja.  Natjecatelji  su bili iz sedam europskih država: Hrvatska (166), Irska (1), Rusija (1), Slovenija (3), Švicarska (1), Slovačka (1) i Ukrajina (1).

Sudionici „Brinje trail“ utrke natjecali su se u dvije kategorije – utrka Mali medo” bila je na stazi duljine 16 km i 430 m visinske razlike, dok je utrka „Veliki medo“ bila na stazi duljine 27 km i 800 m visinske razlike.

Najbolji muški rezultat na utrci Veliki medo postigao je Pavle Kruljac iz SRK Alba Labin koji je stazu duljine 27 km istrčao za 2:04:15.

Najbolji ženski rezultat na utrci Veliki medo postigla je Irena Smojver iz AK Maksimir Zagreb koja je stazu duljine 27 km istrčala za 2:38:57.

Najbolji muški rezultat na utrci Mali medo postigao je Matija Razum iz OK Japetić & KCIPT Samobor koji je stazu duljine 16 km istrčao za 1:13:57.

Najbolji ženski rezultat na utrci Mali medo postigla je Dolores Osvaldić iz AK Sljeme Zagreb koja je stazu duljine 16 km istrčala za 1:24:24.

A.M./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!