O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Biskupijski susret ministranata na Udbini

1/1
Biskupijski susret ministranata na Udbini
Biskupijski susret ministranata na Udbini
Objavljeno: 20-06-2018

UDBINA - Po tradiciji da se biskupijski susret ministranata održava u prvi ponedjeljak nakon završetka školske godine, na Udbini je u ponedjeljak u svetištu Hrvatskih mučenika upriličeno druženje poslužitelja kod oltara za Gospićko-senjsku biskupiju, koje je organiziralo Povjerenstvo za ministrante na čelu s vlč. Mišelom Grgurićem. Do 10 sati okupilo se u kripti Crkve hrvatskih mučenika oko 150-ero djece, koje su dovela četrnaestorica svećenika, gdje je preč. Josip Šimatović, udbinski župnik i upravitelj Svetišta, nakon srdačnog pozdrava sudionicima i svećenicima, održao meditaciju uz video prezentaciju o temi Svetost – dar za sve, kojim je, na primjeru života nekoliko mladih kršćanskih svetaca, želio ministrantima posvijestiti da su svi kršćani pozvani na svetost.

Nakon te duhovne misli ministranti su imali prigodu za sv. ispovijed, a potom su svi obukli svoju ministrantsku odjeću te su u svečanoj procesiji zajedno sa svećenicima krenuli u crkvu. Koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je biskupijski povjerenik za ministrante vlč. Grgurić, kancelar Gospićko-senjske biskupije. Pjevanje na misnom slavlju vodio je dječji zbor župe Presvetog Trojstva u Otočcu pod vodstvom s. Ljubomire Lešić i Gabrijele Degoricija, a poslužitelji su bili domaćini s Udbine.

Na početku euharistije vlč. Mišel je sve sudionike slavlja srdačno pozdravio i prenio pozdrav biskupa Zdenka Križića upućen posebno ministrantima, uz ispriku što zbog obveza u HBK ne može sudjelovati u toj zajedničkoj radosti.

Na koncu misnoga slavlja župnik Šimatović je još jednom srdačno pozdravio sve sudionike susrete i svima zahvalio za sudjelovanje te za doprinos slavlju i cijelom susretu. U drugom dijelu susreta, odmah nakon misnoga slavlja, za ministrante je upriličen domjenak, a potom rekreativni program, u kojem su se mogli opredijeliti za animacijske igre (pod vodstvom preč. Šimatovića) ili za nogometno natjecanje u dvije skupine (pod vodstvom vlč. Stipe Zebe). U poslijepodnevnim satima, nakon što je u kripti Svetišta održano proglašenje nogometnih pobjednika i dodjela nagrada - momčadima iz Ogulina i Senja – susret je zaključen 'proglašenjem pobjednicima' svih sudionika susreta i radostnom zahvalnom molitvom Isus Kristu, našemu Svjetlu i Svjetioniku

GSB/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!