O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Duhovni odjeci osobnog svjedočanstva života s Isusom

1/5
Duhovni odjeci osobnog svjedočanstva života s Isusom
Duhovni odjeci osobnog svjedočanstva života s IsusomDuhovni odjeci osobnog svjedočanstva života s IsusomDuhovni odjeci osobnog svjedočanstva života s IsusomDuhovni odjeci osobnog svjedočanstva života s IsusomDuhovni odjeci osobnog svjedočanstva života s Isusom
Objavljeno: 16-06-2018

SINAC – Prostor župne crkve svetog Ilije proroka sinoć je bio mjesto susreta misionara i evangelizatora Marina Restrepa sa vjernicima. Nakon najvažnijeg dijela susreta, svete mise koju je predvodio župnik sinački vlč. Andrija Kekić, za orguljama je bila časna sestra Ljubomira Lešić, Restrepo je svjedočio o svom iskustvu susreta sa živim Isusom.

Rođen i odgajan u tradicionalnoj, praktičnoj katoličkoj obitelji nije bio sljubljen s crkvom, nije ju istinski prihvatio i volio, iako je bio redovit na misama po želji svojih roditelja i bližnjih koji su na sličan način doživljavali Boga.

Preokret nastaje njegovim odlaskom od kuće. Odvaja se od crkve potpuno, pri čemu je prvi korak bio neodlazak na ispovijedi i mise. Upada u kulturu smrti: napreduje materijalno, propada duhovno. Stječe iznimno bogatstvo u novcu, biva otet i zatočen, mučen, uništen kao ljudsko biće. I tada, u zatočeništvu gdje je 6 mjeseci svakodnevno mučen, odvojen od svijeta u pećini doživljava iskustvo susreta sa živim Isusom. Spoznaje bijedu i gorkost grijeha i života koji ga je hranio materijalno, ali mu je uništio dušu. Put spasenja pokazan mu je kroz svete sakramente. Svjedočio je jer mu je dano da vidi i spozna: raj, pakao i čistilište postoje i nastavak su ljudskog života kojem je smrt na zemlji samo prijelaz u vječni život. Čovjek treba nastojati ići putem svetosti koji mu kazuje Sveto Pismo kroz svoje zapovijedi, sakramenti su koraci posvećenja i trebaju biti svakodnevno prisutni u našim životima. Sveta euharistija je silna moć ozdravljenja i duhovne hrane za koju nas pripravlja sveta ispovijed. No ako to činimo reda radi nije čak ni tada zanemarivo, ipak potrebno je činiti, živjeti, misliti i raditi sve u i Bogu za ljubav, svakodnevno i trajno, ustrajati, žudjeti i tražiti Isusa u svom životu i živjeti po njegovu primjeru u njegovoj blizini, u sjedinjenju s njime. Biti katolik je dar, dar neba svakome od nas. Sva nam je istina kroz bibliju otkrivena, čitajmo je svakodnevno, razmišljajmo, živimo je sjedinjeni sa svojom crkvom. Božja providnost i milosrđe upravit će nas putem spasenja za život vječni.

Na kraju susreta vjernicima se obratio i otočki dekan monsinjor Tomislav Šporčić zaključujući kako je potrebno svjedočiti i prenositi Božju riječ i na ovaj način. Mi smo svjedoci ljudima oko sebe, no činimo to u ljubavi i za ljubav na dobro bližnjega.

Prisutnima se zahvalio i voditelj molitvene zajednice „Duh Sveti“ iz Sinca Mile Bogdanić koji je bio i inicijator i organizator ovog susreta.

 Foto: Sanja Barković i Ljubomira Lešić 

Tekst: Jasna Ilić

Podijeli novost na društvenim mrežama!