O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Starčević podnio medijima izvješće o prvoj godini mandata

1/1
Starčević podnio medijima izvješće o prvoj godini mandata
Starčević podnio medijima izvješće o prvoj godini mandata
Objavljeno: 12-06-2018

GOSPIĆ – Gospićki gradonačelnik Karlo Starčević u svom Uredu održao je sa zamjenicima Kristinom Prša i Ivicom Tomljenovićem konferenciju za medije povodom prve godine svog mandata.

Ovom prigodom predstavljeni su svi ostvareni rezultati rada, kao i projekti kandidirani prema fondovima EU i nacionalnim sredstvima. Starčević je istakao da su u rujnu prošle godine razne gradske obaveze iznosile čak 20 milijuna kuna, da je bilo puno štetnih ugovora potpisanih s “partnerima grada”, koji su svoj posao isključivo temeljili i razvijali na proračunu grada i novcem poreznih obveznika. Zbog toga je raskinuto čak šezdesetak takvih ugovora, dok su neki u postupku raskida. Gradonačelnik je imao potrebu kazati kako je izvršna vlast svakodnevno suočena s opstrukcijama i pokušajima rušenja, a što je posljedica gubitka vlasti, privilegija i financijskih pogodnosti.

Potom je Starčević istakao povećanje rodiljnih naknada, sufinanciranje prijevoza učenika u srednjim školama, produženi boravak u osnovnim školama, plaćanje vrtića po cenzusu roditelja, otvaranja jaslica u dječjem vrtiću u Ličkom Osiku, obnovi vrtićkih igrališta u Gospiću i Osiku, dodjeli stipendija učenicima i studentima, jednokratnoj pomoći potrebitima i nizu drugih gradskih aktivnosti.

A što se tiče gradske infrastrukture, Starčević je naveo primjere uređenja nogostupa od ulice dr. Ante Starčevića prema Osnovnoj školi, javna rasvjeta je proširena ili uvedena u 9 naselja, za uređenje Budačke ulice osigurana su sredstva s Hrvatskim vodama, u nekoliko naselja radi se na vodoopskrbi, a konačno je sređena dokumentacija i za spomenik žrtvama domovinskog rata na Ljubovu. Puno je razvojnih planova vezano uz Memorijalni centar Nikole Tesle uz koji će biti izgrađen Inovacijski centar i digitalni Park gradova. Samo na održavanju javne rasvjete i božićnog kićenja, grad je uštedio više od 1,5 milijuna kuna grada kako je raskinut ugovor s ranijim koncesionarom, a to je bio Komunalac – istakao je Starčević.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša upoznala je medije s još niz aktivnosti vezanih za prijavljivanje projekata na razne natječaje, bilo za sredstva iz europskih ili nacionalnih fondova. A takvih je projekata 15, u raznim fazama realizacije.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!