O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina

1/12
Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina
Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina Tijelovo u Donjem Lapcu gdje su katolici vjerska i nacionalna manjina
Objavljeno: 01-06-2018

DONJI LAPAC - Tijelovo u Župi Sv.Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu svečano je proslavljeno svetom misom i Tijelovskom procesijom. Euharistijsko slavlje u 18 sati predvodio je župnik Dino Rupčić, a potom vjerni puk uputio se u Tijelovsku procesiju. Nebo ( baldahin) nosili su članovi KUD Kraljica Katarina Kotromanić u slavonskim narodnim nošnjama dok su žene posipale latice cvijeća u sutješkoj narodnoj nošnji.  Lampaše ili ferale nosili su djelatnici Policijske postaje Donji Lapac.

Valja napomenuti da su u Donjem Lapcu katolici vjerska i nacionalna manjina, njih oko 270 većinom došli iz Kraljevske Sutjeske ( Kakanj - BiH). Tijelovsku procesiju uveo je od 2016 godine vlč.Dino i ista je i ove godine išla jednim dijelom cestom jer je crkva uz samu cestu.

Zaista lijep događaj na taj kraj.

I.B.

Foto: Mile Mesić

Podijeli novost na društvenim mrežama!