O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tijelovo u župi svetog Ilije Proroka u Sincu

1/15
Tijelovo u župi svetog Ilije Proroka u Sincu
Tijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u SincuTijelovo u župi svetog Ilije Proroka u Sincu
Objavljeno: 01-06-2018

SINAC- Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove je katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, a deveti četvrtak nakon Uskrsa. Svetkovina Tijela i Krvi Kristove jedna je od idejnih blagdana koji su duboko ukorijenjeni u životu Katoličke crkve. Tek u 14. stoljeću, papa Ivan XXII. širi blagdan na cijelu Rimokatoličku crkvu .

Tijelovo se slavi u crkvama i svetištima diljem Hrvatske, pa se tako proslavilo i u župama Gacke doline, a mi ćemo se ovdje osvrnuti na župu svetog Ilije Proroka u mjestu Sinac.
 

Misno slavlje susret je sa živim Bogom. Okupljeni oko Krista i danas su se susreli i mladi i stariji, obitelji i pojedinci, svatko u svojoj službi i staležu te prikazali zahvale, molitve i prošnje Svevišnjem. Iako je svaka sveta misa istinska svečanost danas je ovdje bilo još malo radosnije i svečanije. Iako i inače na svetim misama, ali danas u nošnji i odorama članovi kulturno umjetničkog društva „Lipa“ Sinac i dobrovoljci vatrogasnog društva Sinac pod barjakom Hrvatske sudjelovali su i u prošešiji kako narod kaže i na svetoj misi.


 

Župni zbor „Zrnje Gospine Krunice“ uz prisutan puka uzveličao je misno slavlje pjesmom. Župnik Andrija Kekić propovijedao je o o euharistiji kao trajnoj prisutnosti Kristovoj te kako je euharistija Kristov i naš Vazam. Također je i žrtva, ali i gozba Kralja Jaganjca.


 

Foto: Renata Žagrović

 

Jasna Ilić


 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!