O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Javna ustanova Park prirode Velebit obilježila je Dan Parka prirode Velebit

1/4
Javna ustanova Park prirode Velebit obilježila je Dan Parka prirode Velebit
Javna ustanova Park prirode Velebit obilježila je Dan Parka prirode VelebitJavna ustanova Park prirode Velebit obilježila je Dan Parka prirode VelebitJavna ustanova Park prirode Velebit obilježila je Dan Parka prirode VelebitJavna ustanova Park prirode Velebit obilježila je Dan Parka prirode Velebit
Objavljeno: 30-05-2018

Park prirode Velebit proglašen je 29. svibnja 1981. godine te predstavlja najveće zaštićeno područje u Republici Hrvatskoj. Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se od 22. svibnja 1993. godine, čime se ukazuje na važnost biološke raznolikosti u održivom razvoju.

Povodom obilježavanja Dana Parka prirode Velebit te Dana biološke raznolikosti, Javna ustanova Park prirode Velebit organizirala je predavanja u Karlovcu, Otočcu i Gračacu.

U  suradnji sa Gradskom knjižnicom „Ivan Goran Kovačić“ iz Karlovca, na temu „Zaštićene biljne vrste Parka prirode Velebit“, predavanje održala je dr.sc.Ana Brkljačić, dipl.ing.biologije.

Tematska predavanja u Otočci i Gračacu održali su dr.sc.Jasnica Medak i stručnik suradnik Parka prirode Velebit, Robert Bogdanić, učenicima srednjih škola iz Otočca i Gračaca predstavljen je i nedavno objavljeni vodič kroz biljni svijet velebitskih šuma „Šume bukve“ koji je izdan u suradnji dr.sc.Jasnice Medak i JU PP Velebit.  Učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola Otočac i Gračac obuhvaćeni ovim predavanjem polaznici su obrazovnih programa „Šumarski tehničar“ te „Tehničar zaštite prirode“.

Ivan Petry

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!