O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obilježen Tjedan parkova Hrvatske u NP Plitvička jezera

1/1
Obilježen Tjedan parkova Hrvatske u NP Plitvička jezera
Obilježen Tjedan parkova Hrvatske u NP Plitvička jezera
Objavljeno: 28-05-2018

PLITVIČKA JEZERA - Po očuvanoj prirodi Hrvatska je jedna od najbogatijih zemalja, a 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, objedinjenih pod brend Parkovi Hrvatske, najprepoznatljivija su zaštićena područja.

Kako bi podigli svijest građana o važnosti očuvane prirode i bioraznolikosti, održivom turizmu te učinkovitom upravljanju posjećivanjem parkova, od 18. do 27. svibnja obilježen je Tjedan parkova Hrvatske. U tom je periodu svih 19 parkova kroz brojna edukativna i rekreativna događanja namijenjena različitim ciljnim skupinama obilježilo Dan zaštite prirode RH i Međunarodni dan bioraznolikosti (22. 5.) te Europski dan parkova (24. 5.).

Kako bi se i u Nacionalnom parku Plitvička jezera ovi važni datumi obilježili na pravi način, pripremljene su brojne aktivnosti i pogodnosti za posjetitelje, škole i vrtiće, od promotivnih (sniženih) cijena do edukacijskih programa.

Edukativni program Upoznaj svoj nacionalni park i budi na jedan dan čuvar prirode uspješno proveli djelatnici Službe zaštite, a osmišljen je u cilju edukacije učenika osmih razreda i intenziviranja suradnje s lokalnom zajednicom. U programu su sudjelovala 24 učenika iz tri lokalne osnovne škole Plitvička jezera, dr. Franje Tuđmana i Eugena Kvaternika.

Djelatnici Službe zaštite učenike su upoznali s radom meteorološke postaje, a potom su održali edukativnu radionicu i prezentirali svoj rad. Tako su učenici usvojili nova znanja o geologiji, travnjacima, sukcesiji, pticama i projektima istraživanja velikih zvijeri u NP Plitvička jezera. Na jezeru Kozjak učenici su samostalno mjerili neke od parametara potrebnih za određivanje kakvoće vode, a završnom vježbom Napravi mini park imali su priliku primijeniti usvojena znanja.

M. Turkalj/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!