O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu

1/3
Vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu
Vatrogasno hodočašće u Mariju BistricuVatrogasno hodočašće u Mariju BistricuVatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu
Objavljeno: 28-05-2018

MARIJA BISTRICA - Tradicionalno 19. hodočašće vatrogasaca u svetište u Mariji Bistrici održano je 27. svibnja ove godine. Glavni organizator hodočašća je bila Hrvatska vatrogasna zajednica, a suorganizatori su Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasna zajednica općine Marija Bistrica i Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica. Kao ovogodišnji sudomaćin hodočašća sudjelovala je Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Na hodočašću je sudjelovalo oko 2.000 vatrogasaca iz svih dijelova Hrvatske, koji su se u svečanom mimohodu, uz pratnju Puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina uputili prema crkvi na otvorenome „Blaženi Alojzije Stepincac“ gdje je održana sveta misa.

Uz okupljene vatrogasce, na svečanoj svetoj misi sudjelovali su zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, izaslanik župana Dubrovačko-neretvanske županije i predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik HVZ-a Željko Popović, počasni predsjednici HVZ-a Teodor Fricki i Franjo Gregurić, te predstavnici lokalne uprave, udruga i hodočasnici.

Prije početka svete mise okupljene vatrogasce je pozdravio predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, koje istaknuo ulogu vatrogasaca kod svih vrsta intervencija, ali i njihov doprinos  cijelom društvu kroz djelovanje u lokalnoj zajednici.

-Iznimna nam je čast što smo izabrani kao sudomaćini ovogodišnjeg hodočašća i što nam je omogućeno da predvodimo sve hrvatske vatrogasce na ovom  događanju - rekao je u pozdravnom govoru predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić

Nakon svečanog misnog slavlja koje je predvodio velečasni Odilon Singbo, vatrogasci su sudjelovali u križnom putu na bistričkoj kalvariji.

V. Runjić

Podijeli novost na društvenim mrežama!