O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kontroverze oko Jasenovca - susret medijskih djelatnika GSB

1/1
Kontroverze oko Jasenovca - susret medijskih djelatnika GSB
Kontroverze oko Jasenovca - susret medijskih djelatnika GSB
Objavljeno: 27-05-2018

PLITVICE - U subotu je u pastoralnom centru Marije Majke Crkve na Plitvicama održan redoviti godišnji biskupijski susret djelatnika u medijima s prostora Gospićko-senjske biskupije. Gost susreta bio je novinar Glasa koncila Tomislav Vuković koji je govorio Uzrocima stalnih kontroverzi oko jasenovačkog logora.

Susret je otvorio biskupijski povjerenik za medije mons. Mile Pecić koji je u svom obraćanju istaknuo: - Lokalni mediji imaju svoje mjesto u Crkvi, a o njima se može reći puno lijepih riječi. Treba ih poticati jer se preko njih odgaja Božji narod. Za predavača je rekao da radi velike stvari jer sustavno razotkriva velikosrpsku historiografiju. Zatim je član istog povjerenstva Zvonko Ranogajec podsjetio na prethodnih deset susreta, predavače i teme koje su dominirale.

Tomislav Vuković je istaknuo da stalne kontroverze o Jasenovcu, kojim se bavi već desetljećima, konstantno opterećuju našu povijest. O Jasenovcu postoji 1.300 bibliografskih jedinica i bila bi potreban tri života za sve ih pročitati. Koliko mediji neobjektivno prikazuju tu temu istaknuo je najsvježiji slučaj objave vijesti o smrti nekadašnjeg predsjednika t. zv. Republike Srpske krajine Borislava Mikelića za kojega je napisano da je odrastao u sirotištu bez roditelja koji su ubijeni u Jasenovcu. No, analizom podataka žrtava Jasenovca nigdje nema imena njegovih roditelja. Mediji u današnjoj Hrvatskoj po potrebi iznose laži u maniri najgorega povijesnog revizionizma da bi kompromitirali Hrvatsku.

Širitelje laži o Jasenovcu svrstao je Vuković u tri kategorije: komunističko-jugoslavenske vlastodršce koji su napuhali broj žrtava radi ratnih reparacija, zatim sudionike rata kvazi-antifašiste te konačno velikosrpske mrzitelje svega hrvatskoga. Sve njih danas nasljeđuju biološki i ideološki nasljednici.

Vuković je to potkrijepio brojnim dokumentima i fotografijama kojima se ta laž sustavno provodila sva ova desetljeća. Nešto se ipak pokreće po riječima Vukovića, jer mladi znanstvenici i informatičari razotkrivaju zablude popisa žrtava, a njihovim metodama pronašli su čak 14.000 klonova. Vuković je na kraju istakao da ne vjeruje da smo blizu iznošenja prave istine jer srpska mitologija i dalje dominira, a o toj temi će se stalno trgovati na štetu hrvatskog naroda i Crkve.

GSB/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!