O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otvoren natječaj Stvaramo jednake mogućnosti

1/1
Otvoren natječaj Stvaramo jednake mogućnosti
Otvoren natječaj Stvaramo jednake mogućnosti
Objavljeno: 25-05-2018

OTOČAC – Hrvatska banka za obnovu i razvoj objavila je javni natječaj za dodjelu donacija “STVARAMO JEDNAKE MOGUĆNOSTI”. Sredstva natječaja namijenjena su projektima koji se provode na područjima s manje mogućnosti, a koji utječu na unapređenje kvalitete života ili zdravlja i potiču socijalnu uključenost u zajednicu. Pod područja s manjim mogućnostima smatraju se jedinice lokalne samouprave od i. do IV. skupine a koje se prema vrijednosti indeksa nalaze u ispodprosječno rangiranima, sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne samouprave prema stupnju razvijenosti. 

U provedbi projekta prijavljenih na ovaj natječaj obavezno je partnerstvo s jednom ili više organizacija koje imaju status pravne osobe.

Na ovaj natječaj se mogu prijaviti isključivo projekti koji se provode na područjima s manje mogućnosti (I. do IV. skupina) i koje provode organizacije civilnog društva koje su upisane u Registar neprofitnih organizacija sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, koje su registrirane kao udruge, zaklade, privatne ustanove, socijalne zadruge ili druge privatne pravne osobe koje u svojem temeljnom aktu imaju definirano neprofitno djelovanje i čije aktivnosti su usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice.  

Prednost pri financiranju imat će projekti koji uključuju djecu ili mlade s invaliditetom ili poteškoćama u razvoju ili mentalnim/intelektualnim teškoćama, s oštećenjima ili s drugim oblicima posebnih potreba, djeca bez roditeljske skrbi ili koje roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djeca iz obitelji slabijeg imovinskog stanja ili ona u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Također prednost će imati  i oni projekti koji uključuju osobe starije životne dobi, s invaliditetom i/ili mentalnim oštećenjima ili s drugim oblicima posebnih potreba, u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti i iz udaljenih i nedostupnih područja.

Ukupna vrijednost javnog natječaja je 800.000 kuna. Najviši iznos donacije po pojedinom projektu je 50.000 kuna, što je ujedno i najviši iznos koji se smije zatražiti u prijavi projekta. Najniži iznos donacije po pojedinom projektu je 10.000 kuna.

Rok u kojemu se podnose prijave traje do 20. lipnja ove godine.

Više o ovomu natječaju može se pogledati ovdje.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!