O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Gospiću: Država je nekome majka, a nekome maćeha.

1/5
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Gospiću: Država je nekome majka, a nekome maćeha.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Gospiću: Država je nekome majka, a nekome maćeha.Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Gospiću: Država je nekome majka, a nekome maćeha.Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Gospiću: Država je nekome majka, a nekome maćeha.Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Gospiću: Država je nekome majka, a nekome maćeha.Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Gospiću: Država je nekome majka, a nekome maćeha.
Objavljeno: 23-05-2018

'Biti u Lici uvijek je osobita povlastica. To znači biti u srcu Hrvatske. Lika je poveznica našeg sjevera i juga. Ličani su i perom i mačem bili na prvoj crti hrvatskog domoljublja', kazala je na početku obraćanja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelujući u srijedu na svečanoj sjednici Županijske skupštine Ličko-senjske županije. Kazala je i kako su prazna pogranična područja 'otvoren poziv za upad imigranata' i dodala kako ih treba naseliti.

'Naši ljudi osjećaju nepravdu jer sustav nije uvijek jednak prema svima. Imamo državu, ali neki mladi osjećaju da im je država majka, a neki da im je maćeha. Maćeha je onima koji ne pripadaju istim političkim, rodbinskim, zavičajnim i drugim lobijima... nisu ravnopravni u društvu i onda život dostojan čovjeka traže u Irskoj, Njemačkoj i drugim državama.'

'Rješavanju demografske krize posvetila sam se jer je to gorući problem, strateško pitanje opstanka i razvoja društva i države', kazala je predsjednica, rekavši i kako ima pripremljene mjere za rješavanje toga problema, kao i problema blokiranih građana.

'Uskoro ću svoje mjere javno predstaviti, u dogovoru s Vladom ili sama. Pozivam Vladu da se zajedno primimo rješavanja tih problema. Agrokor ne može biti izgovor za neprovođenje reformi. Nije to jedini hrvatski problem', rekla je.

'Držim da je upravo sad trenutak u kojem moramo osloboditi svoje razvojne potencijale i dati priliku poduzetništvu', rekla je predsjednica, dodavši da se na taj način pridonosi i zaustavljanju iseljavanja. Koliko je bitno provoditi reforme, predsjednica je podsjetila na primjeru porezne reforme.

Zabilježen je proračunski suficit i pozitivne promjene u gospodarstvu, rekla je predsjednica, dodavši da sve to ide u prilog daljnjem poboljšanju kreditnog rejtinga, investicijske klime i konkurentnosti u Hrvatskoj.

'Rast plaća bitan je uvjet zaustavljanja iseljavanja, koje je na nekim područjima poprimilo katastrofalne razmjere', kazala je predsjednica.

'Moram upozoriti i da prazan pogranični prostor predstavlja otvoren poziv za upad imigranata na državni prostor, noseći sa sobom potencijalne ugroze', rekla je predsjednica, istaknuvši da je u tom pogledu posebno ugroženo područje Ličko-senjske županije.

'Naseljavanje je od ključne važnosti ne samo za sigurnost, nego i razvoj ove regije', rekla je. 'Pretpostavka tomu je donošenje hitnih demografskih mjera te donošenje gospodarskih mjera koje će donijeti ulaganje u ovu regiju. U određivanju i primjeni tih razvojnih mjera županije mogu i moraju imati veću ulogu', rekla je predsjednica, dodavši da je županijski ustroj ispunio povijesnu ulogu i istaknuo posebnosti naših krajeva, ali da je sad vrijeme za nove iskorake. 'Zadaća je osnažiti županije. Lika može bolje i zna još bolje', kazala je predsjednica.

 V. P. P. Tportal

Foto: FB KGK

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!